Nov 022011
 

Den här veckan vet de flesta föräldrar att det är höstlov. Trevligt för alla inblandade, men ibland känner man en stor press att låta barnen vara lediga så mycket dom möjligt, men det är ju inte lika lätt när man inte har lika mycket semester för att matcha deras lov.

Så man får pussla lite. I vanliga fall brukar nog maken och jag dela lite så att barnen får vara hemma så mycket som möjligt.

Så detta höstlov bestämde vi oss lite lyxigt nog att göra något tillsammans allihopa, samt att vi tog med mina föräldrar.

Det blev inte en exklusiv långsemester till Thailand, utan en liten 24 timmars kryssning med Birka Paradise.

Det var jätte trevligt, gott och roligt. Barnen älskade ”cellen” som de kallade den, alltså hytten. Där vi för första gången valde utsikt…

20111102-071952.jpg

Barnen deklarerade att detta var den bästa resan de gjort och att det var den vackraste båten de sett. Ja, det var ju inte så svårt eftersom detta är sonens första resa och de inte har så mycket att jämföra med då vi inte åkt bort så mycket alls. Vi valde ju att bygga hus istället…

Det som är lite jobbigt är för det första att sonen är lite hoppig och snabb. Så det är lite av en prövning och lite nervöst att ha med honom då han lätt försvinner.På en båt känns det extra jobbigt. Turligt nog var vi 4 vuxna så det gick väldigt bra så det är jag glad för då detta var något jag oroade mig för innan vi åkte.

Det andra som är jobbigt handlar om mat och taxfree. Vi åt ju underbart god mat. Ena dagen 3 rätters och andra dagen blev det buffé. Så inte så mycket xtra lätta tallrikar så att säga…

20111102-072540.jpg

Kantarellsoppa, oxfilé och en smörrstekta äpplen med vanlig pannacotta. Oj, oj, vad gott!

Jag var så nöjd och mät och njöt verkligen.

20111102-072752.jpg

Till lunch igår blev det inte heller de bästa valen då en buffé egentligen är det jag tycker är värst. Jag har skrivit om det tidigare. Det är jobbigt för att det är svårt när man känner att man vill äta allt, dels för att man betalat för det och för det andra för att det ser gott ut.

Så jag gjorde mitt bästa att äta måttligt, men uppenbarligen lyckades jag få i mig mer fett än vanligt då jag mådde lite illa på kvällen när min galla inte var nöjd med mina val.

Ett annat prov på en färja är Tax Free. Det finns ju väldigt mycket snask att välja mellan, godis, choklad och chips, förutom det uppenbara alkoholen med alla sina kalorier.

Dessutom är allt extra stort så att man vet ju att man tjänar pengar på att köpa det… Men för min del gick det bra. Jag köpte inget godis alls. För även om jag köper och tänker att jag kan nog ta lite, så är det bästa valet ibland att bara låta bli.

Däremot köpte sonen en MEGA påse med gott & blandat så det får nog räcka till alla. Jag var i alla fall nöjd att jag inte köpte massor av godis bara för att det var billigt.

I det stora hela var det en jätte mysig resa. Mysigt att inte bara barnen var med, utan att mormor och morfar var med. Vi badade, pratade, åt och de visade film på båten och det fanns en show. Så det var en välbehövlig liten minisemester som vi kommer prata om länge.

Så nu är det arbetsdag igen. Idag ska jag åka iväg till Hamburg och är tillbaka imorgon kväll.

Jag vet inte hur jag tänkte, men Ryssland, Finland och Tyskland på samma vecka kanske inte kan kallas bra planering 🙂

Men nu är det så och det kommer att bli jätte bra!

Ha det bra så hörs vi!

Jenny

 Inlägg av kl 07:40

  En kommentar till “En liten kryssning där emellan…”

 1. Åh va mysigt det låter!
  Jag tycker att en sån där minisemester ibland är minst lika bra som en vanlig semester. Man kommer bort och får mysa till det lite, få guldkant på vardagen 😉
  Jag har en stark önskan om att få komma bort på en liten julweekend i december och gå på ”jul på Liseberg” med pojkvännen.. Får se hur det står till med julbudgeten bara 😉 Men just nu känner jag att jag verkligen skulle behöva det för att ha något mysigt att se fram emot för att klara de sista veckorna med helfarten nu..

  Och va duktig du är som lyckas motstå godiset helt! Härlig självdiciplin 😉 Men, det är ju som jag just kommit fram till; det gäller att välja rätt stunder, och välja med hjärtat..

  Kram Kram
  Alexandra

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)