okt 302011
 

Så då är man hemma igen, efter en ny spännande upplevelse i bagaget. Vilken stad Moskva är och vilket äventyr det varit.

Det är svårt att veta var man ska börja, då det är ganska många intryck och saker jag måste smälta innan jag uttalar mig om, men det var lärorikt och intressant och Moskva är väldigt vackert, men köra bil kan de inte. Jag har varit i många stora städer där man hållit andan i trafiken, men Moskva tar nog priset på bilförande. Så många bilar på vägar som inte är byggda för så mycket trafik, och förare som inte vill sitta i trafik alls och som kastar sig mellan fält för att komma fram fortare, vilket resulterar i de krockar istället. Så visst det var hjärtat i halsgropen ett par gånger.

Tack och lov tog vi oss runt ganska mycket via Metro och oj vad vacker det är! Helt otroligt med konst och kristallkronor!

Det som är lite roligt är hur ofta tågen går! I rusning går de var 20 sekund och i lågtrafik varannan minut! Jag frågade vad som hände när det blev förseningar, och då sa de att det blir aldrig det. Det är inte ett alternativ och det skulle inte gå för att det är för många männsikor.

Mitt förslag är att SJ och SL åker dit och tittar lite hur man löst det för jag när säker å att de skulle kunna få många bra tips…

Förutom allt vackert man sett så har man ju också ätit en del. Första kvällen var vi på Uzbekistansk resturang, direkt hämtad från 1000 och en natt. Sååååå gott och roligt, och annorlunda. Nu har jag ingen bild själv, men jag rökte vattenpipa för första gånger i mitt liv. Melon smakade det, så det var gott, förutom att det smakade rök.

En kväll var vi också ute på en mer modern restaurang. Lite tråkig som jag är valde jag italiensk mat som smakade bra.

Priserna var nog högre än jag väntat mig. En middag som innehöll ett glas vin, en pastatallrik och en efterrätt kostade ca 500:-. Så billigt var det inte, men var annars kan man äta en efterträtt som heter Mercedes-Benz?

Lite roligt eller hur?

Som sagt mestadels av tiden var jag på kontoret, men en kväll han vi med Röda torget.

Det var mäktigt att stå där. Man känner historiens vingslag och tänker på allt som utspelat sig här. Det var en riktigt stor känsla att vara där.

Jag har liksom varit där! Hur skumt är inte det 🙂

Men som, sagt Moskva bjuder på de ena vackra byggnaden efter den andra. Otroligt vackert kvällstid då allt är upplyst!

Fredagkväll var jag i alla fall ensam kvar då mina svenska kollegor åkt hem. En av mina ryska kollegor tog mig med på stan, men oj vad trött jag var, men man är aldrig för trött för en kaffe på den Ryska Dunkin Dounuts…

Det som var lite kul var att när vi kom upp ur Metron på fredagkvällen så var det fullt pådrag. Poliser, militärer och ett par pansarvagnar. Jag blev väl lite orolig, men det visade sig att Bolstoj teatern öppnade denna kväll efter att ha varit stängd i 6 år för renovering. Så Presidenten och hans närmaste 1792 vänner hade blivit inbjudna till premiären. Byggnaden var upplyst så vackert och tänka sig att så nära den Ryska presidenten kommer jag nog aldrig igen…

Ja, jag måste berätta en ganska rolig tull historia. Ni vet hur tullen ofta ser ganska sur ut i alla länder. När jag skulle åka hem fick jag en ganska ung kille, kanske 24 år som skulle kolla mitt pass för att få resa ut ur landet. Han tittar på passet och tittar sedan på mig, upprepar detta ett par gånger. Till saken hör att det är ett gammalt pass sedan innan jag gick ned i vikt. Dessutom har jag ganska mörkt hår på bilden.

Den unga pojken delklarerar efter att ha tittat på både mig och passet mycket noga att ”You are very well built now” och så fick jag, hör och häpna ett leende! Så roligt faktiskt. Så jag känner mig lite nöjd att till och med den ryska tullen ger komplimanger på min viktminskning 🙂

Jag har så många roliga historier att berätta, men nu orkar jag inte skriva mer. För att sammanfatta det var det en otroligt givande och spännande resa och jag hoppas få komma tillbaka, men jag älskar mitt hem och det finns ingen annanstans i världen jag hellre vill bo än på min lilla svenska kulle i skogen…

Ha en bra söndagkväll!
Jenny

 

 Inlägg av kl 18:01

  8 kommentarer till “From Moscow with love”

 1. WOW Moskova! Va häftigt! Jag tror du är den första i historien som får ett leende från Ryska tullen, och det menar jag utan överdrift. Har lite erfarenhet från ryska tullen och det har aldrig varit i närheten av ett leende, från varken mitt eller deras håll. BRA JOBBAT!

 2. Vilka vackra bild!..Moskva låter som en spännande stad, den får jag sätta upp på min ösnkelista på platser jag skulle vilja besöka.

 3. Vad coolt!
  Måste åka dit någon dag 🙂
  Kram, Hannadi

 4. Skulle vara spännande att veta vad du jobbar med? Du behöver inte skriva företagets namn, bara dina arbetsuppgifter…? /Nyfiken 😉

  • Hej Petra! Jag jobbar hos en licensagent så vi jobbar med olika licenser som t ex Snobben, Katten Gustav och den fina Hello Kitty. Det är roligt och fullt med kreativa saker hela dagarna. Jag tror inte man kan ha ett bättre jobb Kram Jenny

   • Låter väldigt spännande, plus att du får resa så mycket, måste vara jätteroligt! 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)