jun 052011
 

Efter en veckas resande över faktiskt stora ytor så kan jag med facit konstatera att det troligtvis blivit för mycket av det goda och för lite av Rörelseglädje. Så är det ibland, ingen panik. Det är bara att inse att nu är det dags att ta tag i vardagen igen.

Dagens sanning är det fina gamla ordspråket ”Borta bra, men hemma bäst”.

Veckan inleddes ju med resan till Polen.  Det blev förstås en hel del mat, och mycket god sådan.

Italienska pasta luncher, latte och en spännande middag på kvällen där det bjöds på smarrig anka och underhållning när maten på ett annorlunda och galet sätt serverades vid bordet.

De var underhållning och full fart runt serveringen.

Jag valda anka och det var inte illa…

Dessutom hade de en egen rullvagn med tårtor i alla möjliga smaker. Så det blev en Polsk supergod chokladkaka.

När man bor på hotell så finns det ju även en annan fälla. Nämligen frukostbuffen! Den som bjöds på hotellet i Polen var härlig och om man inte var sugen på vodka till frukosten så fanns det super goda ostar, bröd och färskbakade bullar i alla dess sorter.

Som ni hör, så fick man ligga i för att hålla sig på kant och inte kasta sig över allt. Som jag berättat tidigare så är jag inte förtjust i buffé, mest för att det är så lätt att ögat lurar dig på villovägar och du tar mer än du egentligen borde.

Något som jag däremot var stolt över var att jag gick upp 1 timme tidigare och gick till gymmet för att köra lite crosstraining och vikter. Det kändes jätte bra efter den goda ankan och välbehövligt…

I det stora hela så blev jag väldigt förtjust i Warszawa  Det är en underbart vacker stad, bra mat, trevlig känsla på gågatorna och trevliga människor. Dessutom var priserna bra på kläder, så hit kommer jag definitivt åka igen!

Sedan gick resan vid Prag då jag första kvällen, som ni såg på mitt tidigare inlägg passade på att dricka en öl och äta gulaschsoppa till middag. Soppan serverades traditionellt i ett bröd med lock. Det var spännande och gott.

Igen, en frukostbuffé att inte gå loss på för hårt. Det gick också ganska bra. Mina frukostar blir ofta yoghurt och något grovbröd och kaffe så det kändes även ok.

Något som faktiskt varit en fördel är att vi har rört oss ganska mycket. Gått runt och tittat på saker och det är alltid bra när man gluffsat så mycket som jag har. Det är ju värre att bara sitta framför en dator och inte röra på sig. Så kanske att jag brännt en del kalorier också.

Prag är ju också en underbar gammal stad med mycket intressant historia. Maten var också härlig, tyvärr

Vi åt en supergod pastarätt på en båt. Tyvärr tackade jag även ja till en Tiramisu. I sådana lägen så brukar jag tacka nej om jag är hemma, men utomlands uppför jag mig tydligen annorlunda…

Inte nog med det så bjöd även kvällen på mer mat! Kycklingvingar, traditionell Tjeckisk rätt och igen, efterrätt, och till det lite kvälls öl!

Nu låter det som jag ätit hela tiden jag var borta, så var det ju förstås inte, men när man avviker från hur man brukar äta så är det lite jobbigt och jag känner på kroppen att den gillar att äta socker och fett, men att jag rent fysiskt inte mår lika bra. Jag blir tröttare och känner mig inte lika energirik.

Sedan bar det av hem, men tyvärr inte till vardagen så det blev att packa om och sätta sig i bilen i 7 timmar för att komma upp till Östersund där ett bröllop väntade. Massor av god mat, härliga människor och framför allt kärlek.

Jag får berätta lite mer om bröllopet sedan, som självklart var helt underbart.

Avslutningsvis så vill jag sammanfatta att det är mycket svårt när man är utomlands att ha samma regler som hemma och vara lika strikt. För min del är det två anledningar till det. Det första är ju att man inte vet vad alla saker heter och vad de innehåller så man äter det man känner igen. Jag är lite nojig då man itne vet om de tvättar alla grönsaker i krnavatten och om det är ok. Då blir det lätt att man tar den säkra vägen ut och äter sådant som kanske inte är nyttigt, men som känns tryggare. Det  andra är att det är trevligt att njuta av mat som man inte äter varje dag.

Det i sin tur betyder att man fåt stå sitt kast, vara duktig denna vecka och se till att röra mycket på sig.

Det blev inte heller en invägning denna vecka. Lite strutsbeteende då jag inte ville, men det är också ok att säga att vi tar det nästa fredag. Det är ju jag själv som bestämmer.

Ha det så bra!
Jenny

 Inlägg av kl 20:08

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)