Nov 102011
 

Vi kan nog alla vara överens om att det finns många slag i livet som man måste ta sig igenom. Det kan vara jobbiga saker ned, barnen, familjen, vänner, när man bygger hus och framförallt när man kämpar mot en övervikt.

Vissa saker i livet, och vissa slag är inte lika viktiga som andra så är det bara, men man måste också välja att leva efter det.

Jag är ganska bestämd och målinriktad som person. Jag gillar att det blir som jag tänkt mig, men ibland blir vägen dit inte som man tänkt sig. För saker händer som man inte har så lätt att påverka.

För mig är det extremt viktigt att välja mina slag om ni förstår vad jag menar. En del människor tar upp kamp för minsta lilla sak och det behöver bli som de tänkt sig i minstandetalj. Det kan handla om för mig fåniga saker som att barnens kläder ska matcha till man ska ha rätt om något. Små slag som är viktiga för dem och helt oviktiga för mig.

Jag är inte alls så, vilket folk kanske tror att det är för att jag inte bryr mig. Klart jag bryr mig, men i mycket spelar saker inte roll för mig. Om något är väldigt viktigt för någon annan då kan jag vika mig, infe för att jag är svag och lättpåverkad, utan att jag väljer att slåss för det som är viktigast för mig.

För mig är målet med saker mycket vikigare än alla detaljer. Så jag är ganska flexiblel hur jag når saker, men målinriktad. Låter kanske som en konstig kombo, men jag är lite speciell 🙂

Under ganska många år med min övervikt så hade jag inget mål att bli av med den.Jag kände inte att jag var intresserad av att ens påbörja ett slag med min vikt. Det var ganska ointressant.

Kanske att jag gjorde ett par tappra försök, men som sagt det fanns inget mål. Jag var ganska nöjd med mig på andra plan så det fick räcka.

Sedan väcktes något inför min 35 års dag. En känsla som smög sig på. Om jag inte väljer detta slag nu så kommer jag alltid vara överviktig. Vill jag det?

Efter att ha kommit till inskikt med att jag inte ville vara överviktig så var nästa steg att sätta upp ett slutmål, och det var i samma veva som jag började titta på Xtravaganza. Det var i September 2009. Så det tog mig nästan 4 månader innan jag började. För jag behövde den tiden.

Sedan vet ni ju hur det gick 🙂

Anledningen till att det gick bra var för de första för att jag ville välja slaget, jag hade ett tydligt mål och så fick jag redskapen att nå mitt mål på mitt xtravaganzacenter.

Alla delarna föll på plats.

Anledningen att jag skriver detta var för att jag fått lite kommentarer om att jag kanske inte behöver nojja om min vikt nu och att jag är fin.

Jag håller med! Jag är jätte fin ( härligt bara att säga det , lite ego en torsdagsmorgonen). Men det hela handlar om att jag inte vill vara likgiltig inför min vikt. Det här är det slaget jag tänker ta för jag vill inte gå tillbaka till den övervikt jag hade. Jag gillar känslan för mycket 🙂

Så, nu får ni ha en bra dag och jag ser fram emot min frukost, min bar och min chokladshake och att komma tillbaka till min målvikt, om så liten den må vara, men ännu mer ser jag fram emot att få titta Red Riding Hood med några kompisar hemma ikväll! Mental näring, fast lite läskigt kanske…

Ha en fin dag, och välj era slag.
Jenny

 Inlägg av kl 07:21

  3 kommentarer till “Välj dina slag…”

  1. Har man bestämt sig för en målvikt, så är det klart att man skall jobba sig tillbaka till den om man märker att man börjar gå upp i vikt, det är när problemen är små man ska angripa dem, så slipper man ett megajobb i framtiden. Det var ju så vi blev överviktiga från början, för att vi struntade i att vi gått upp tre kg, vilket förde med sig att det blev ytterligare tre och så vidare. Så jättebra att du tar tag i detta och behåller din ”seger”!! Ett slag värt att jobba för! 😉

  2. Oj, skickade två gånger, så viktigt var inte inlägget tror jag. 😉 Något fel på min dator…

    • Haha, det var ett väldigt viktigt inlägg 🙂 Men jag är glad att jag väljer att inte göra strutsen. Det kan nästan kännas som en större seger än viktminskningen, men bara nästan… Kram

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)