Nov 112011
 

Fredagar är min vägdag, då jag bara väger mig en dag i veckan. Alltid samma dag, nämligen fredagar.

Jag hade planer på att hoppa över idag då jag inte ville bli besviken om jag inte gått ned något alls, för jag vet att min kropp har en fördröjning så det tar ett tar innan det ger resultat.

Men igår när jag var och provade lite kläder så kändes det väldigt bra. Storlek 40 satt som en smeck så jag kände att kroppen kändes bra.

Dessutom så vill jag ha lite koll, för jag är lite orolig att jag får i mig för lite kalorier och det är ju inte heller bra. När man går på helfart så är målet att komma in i ketonfasen. För det är i den fasen du förbränner fett och inte tappa vätska eller tar av musklerna. Det är därför en liten macka man tar på helfarten inte alls är så bra, för då avbryter man ketonfasen och det blir inte bra för kroppen då den kanske börjar ta av musklerna istället.

Så även om du äter få kalorier på helfarten så tar kroppen av fett depåerna och de är ju i alla fall dem jag ville bli av med 🙂

Det är ju även därför man väger dig på de speciella vågarna på sitt center för de ser ju om du förlorat fett eller t ex muskler och vatten. Ett bra sätt att hålla koll på att man gör rätt och inte skadar sin kropp.

Så jag vill ju inte äta för lite kalorier och ta något av mina muskler. Så jag kände i alla fall att jag ville väga mig idag.

Men vilket antiklimax! Jag var inte så orolig för jag tänkte att det blir som det blir.
Alltså, jag vägde 70,9 kg. Vilket är mindre än mina vanliga fredagsvägningar! Mycket märkligt, men härligt så frågan är, är operationen Olle avslutad nu? För det gick ju oförskämt snabbt och kanske är den kortaste operationen i världen. 3 dagar.

Kanske min våg är knäpp? Antingen så var den galen förra gången, eller så är den det nu…

Kan det vara så att min kropp har en favovikt och att den hjälpte till lite extra för att hamna rätt?

Eller har jag förbränt fel, alltså att det tagit av muskler och vätska istället för mugg fett? Det kan jag ju inte se själv heller.

Många frågor blev det. Så vi får se. Tanken var ju att ha en vanlig helg utan soppa, men med sunt förnuft så jag kör väl på det, och ser hur jag känner inför måndag.

Jag älskar ju soppan, för det är så snabbt och enkelt och jag tjänar massor av tid på luncherna. Så jag låter helgen gå så får jag se hur jag känner nästa vecka.

Däremot så blir det en fredagsfrukost idag, inte som en belöning för man ska inte belöna sig med mat. Men jag känner att det är precis vad jag väljer att göra denna dag 11.11.11.

Ha en bra dag!
Jenny

 Inlägg av kl 07:50

  En kommentar till “Operation Olle avslutade?”

  1. Så är det för mig oxå ibland (vikten alltså), det kan skilja flera kilo på en vecka. Jag tror att ibland när man väger sig är mycket av maten fortfarande kvar i magen så att säga. Plus vätsks och sånt. Jag tycker också vågen på centrat är bra för att veta hur mycket som är muskler, fett etc. Iaf har du gjort en kanonvecka och ska vara stolt över resultatet! Kram och trevlig helg!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)