Dec 032012
 

Det har verkligen varit en riktigt bra helg.

Lördag morgonen inleddes självklart med Snölek runt huset. Barnen ville visa sina grottor och kanske kasta snö på mamma. Det får man, men man kommer också få snö tillbaka. Får man mula sina barn?

20121203-073319.jpg

Det var en enormt vacker dag, med hängande snö, blå himmel och ett glitter över allt. Underbart och jag är glad att maken tvingade ut mig med barnen.

20121203-073435.jpg

20121203-073502.jpg

Lyckan är att skaka snö…

20121203-073538.jpg

Kanske jag borde plockat ned midsommarstången? Eller det kanske är dags snart igen så den kan lika bra vara kvar.

Resten av dagen gjorde vi fint hemma. Städade, bytte gardiner allt till ljudet av julmusik.

20121203-073812.jpg

Alla hjälptes åt, eller vänta, sonen kanske inte riktigt hjälpte till, men han försökte. Det går sååååå mycket snabbare faktiskt. Maken hängde till och med upp gardiner! Mycket bra. Så fint hemma att man känner ro i själen!

Mitt i allt bakade vi också lite pepparkakor. Jag brukar alltid vara ute i sista sekund, men inte i år. Kanske det var mest jag och dottern som gjorde det, men vi hade mysigt. Dessutom luktar det så gott!

På kvällen skulle mina föräldrar ta barnen så att vi fick gå på bio, men det orkade vi inte. Det blev ett glas vin och senaste Batman filmen hemma istället. Den var bra, men mörk och lite oväntad. Jag höll mig i alla fall vaken och det är inte illa som betyg 🙂 ibland är det mycket skönare att vara hemma än att åka iväg. Dessutom får man liggplats…

Söndagen blev lite stressig, för jag ville hellre mysa framför brasan och dricka kaffe!

Nej, det gick inte för dottern, hennes kille och ett annat par skulle till ett lekland på dubbeldate! Man fick vara chaufför!

Min dotter och hennes kille åkte med mig och jag upptäckte att min dotter har precis samma anlag som mig. Det vill säga att om man är nervös så pratar man konstant om helt irrelevanta saker. Historier från bilresor förra sommaren blandades med minnen från ointressant diskussioner vi haft om ägg och bacon hemma hos oss. Precis som sin mamma. Jag blir alltid nervös när det är tyst och spänningen är tät i ett rum. Då snackar jag som mest. Är det en bra eller dålig egenskap? Jag har ju fått höra av en kompis” jag har inte träffat någon som kan prata så mycket om så lite” 🙂

Så lite trevande och gulligt var starten på daten.

Men på själva leklandet var det full fart och ingen var nervös. Härligt att se!

20121203-074759.jpg

Barnen tvingade upp mig i just denna rutschkana och galet vad snabb den var oj vad ont i rygg och nacke jag har idag. Tydligen har jag inte en 9 årings kropp 🙂

Turligt nog var också Jessica med på leklandet så det blev mycket fika och trevligt snack medan barnen dubbeldatade.

Här är en bild på oss alla tre…

20121203-075120.jpg

Väl hemma behövde jag rensa hjärnan från leklandsbrus och tvingade med maken på en kylig promenad medan himlen blev rosa och solen gick ned över de snöiga ängarna och skogen.

20121203-075322.jpg

En skön och vacker promenad och med en känsla av att jag valde rätt som flyttade ut till landet.

Dagen fortsatte med adventsmys och middag hos våra närmaste och bästa grannar, mina föräldrar 🙂

Goda mat, glögg, trevligt sällskap och hembakade pepparkakor. Kan det bli ett bättre avslut på en helg?

Jodå, det toppades med lite ”True Blood”, serien.

Sedan somnade jag lycklig. En skön och avslappnad helg var precis vad jag behövde.

Redo för måndag? Javisst! Nu kör vi!

Hej hej
Jenny

 Inlägg av kl 09:04

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)