Nov 292011
 

Som ni vet gnäller jag ofta att jag inte hinner träna som vanliga människor. Som kanske går på gymmet och kör ett redigt pass till hög musik. Något jag i och för sig saknar.

Men det finns ju annan typ av Rörelseglädje som kan ge så mycket mer och som förenar nytta med nöje, nämligen att leka med sina barn. Det är alldeles gratis och oftast väldigt kul. Förutom när söta barns kroppsdelar missanpassas och hamnar i mina ögon. Ja, detta är vanligt hemma hos mig…

Jag är nog en sådan mamma, och det har jag varit både som överviktig och även normailviktig, att jag tycker det är roligt att fysiskt leka med barnen.

Man kanske kan säga att jag är en pinsam mamma som klättrar omkring på leklandet i tuber och åker rutschkana.

Eller som i lördags på badkalaset då jag faktiskt badade på kalaset. Jag åkte till och med Droppen om ni vet vad det är. Man klättrar in i en skål och sedan välter den ut en högt över vattnet. Sjukt kul, och jag lät nog väldigt mycket.

Den kanske jag inte vågat mig på om jag varit överviktig, men annars hade jag nog varit med och badat även tidigare, även om jag kanske inte gillat det.

Jag har inte heller problem med att åka skridskor eller göra andra barnaktiviteter.

Säkert finns det två anledningar till det. Den första är att mina barn än så länge inte tycker att jag är pinsam, utan att jag är cool och knasig mamma. Väl medveten om att detta kan ändras när som helst. Hittils vet jag att min dotters kompisar tycker att jag är cool för att jag har ett tufft jobb, enligt dem. Så det kanske gör att jag kommer undan ett tag till…

Den andra anledningen är att jag är ganska bekväm i mig själv och inte är orolig för vad andra ska tycka om den knäppa mamman som leker kull.

Så även om jag inte kan gå på gym så gör det inget, för det finns så mycket fysisk aktivitet kring barnen som man kan hänga på och dra nytta av.

Både att det faktiskt är träning, men att det ger så mycket mer att få leka med sina barn, t ex Mental näring.

Förra veckan ville jag ta en promenad, men barnen var inte jätte sugna, men jag hittade på en lek som pågick i 2 km. Roligt och nyttigt, inte bara för mamma, utan för oss alla. Dessutom är det tid som inte involverar datorer, telefoner, spel eller tv. Bara tid tillsammans att prata och röra på sig.

Dessutom så brukar vi ibland spela innebandy inne. Jag vet det finns fönster och kanske att man repar golvet lite, men det är ju sjukt roligt, och barnen blir duktiga på låga skott 🙂

Så idag vill jag slå ett slag för att leka med sina barn istället för att hänga på gymmet!

Så är ni duktiga på att fysiskt leka med era barn?

Jenny

 Inlägg av kl 17:27

  4 kommentarer till “Rörelseglädje – lekande lätt?”

  1. Vardagsmotion är den bästa, det är den som blir av! 🙂

  2. Berätta om tvåkilometersleken, snälla!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)