aug 072014
 

Ja, vad säger man. Lite väder kaos är det…

Hela dagen igår luktade det rök från branden. Ibland mer och ibland mindre, trots att vi bor relativt långt ifrån. Många tankar går till de familjer som varit tvungna att lämna allt och fly! Det är svårt att föreställa sig, men man börjar tänka. Är jag förbered på vad jag skulle ta med mig?

Det skulle ju inte vara säkert att man ens fick med sig en bil, utan bara sig själv och en ryggsäck. Vad ska man då packa?

Jag hittade denna lista på nätet vad man bör packa i sin ryggsäck och vad man ska göra med hemmet.

20140807-081448.jpg

Inte alls vad jag tänkte på måste jag erkänna. Jag tänkte mycket mer opraktiskt och prylar som man inte kan ersätta, som bilder etc.

Jag var dock lite nyfiken på varför man skulle fylla badkaret med vatten. Kanske logiskt för er, men inte för mig 🙂

I alla fall alla bör ju i alla fall tänka på saker som detta, för även om det inte känns troligt kan jag lova att den dagen som det händer så kommer du inte ha tid att sätta dig och tänka utan bara köra!

Dessutom så drog ett åskoväder in i natt och slog ut strömmen. Det small på ganska bra och nära huset. Så pass att vi fick besök av två oroliga barn och det var länge sedan vi var 4 pers i sängen. Sist var de dessutom lite mindre, men fortfarande lite gosigt 🙂

Jag ser också att det gnälls en del på dåliga och för sena insatser för branden,blablabla! Innan man vet vad som hänt tycker jag man bör sitta tyst och låta de fantastiska människor som är där göra sitt jobb. De är otroliga. Det är lätt att gnälla när man sitter hemma och vet bäst. Viktigt är förstås att utvärdera och se vilka resurser man behöver inför framtiden så att vi är rustade oavsett vad det är som händer.

Jag kan också berätta att en väldigt blött och snabb katt rusade in när jag var på väg till jobbet. Stackars lilla Gary som tagit tillflykt under en gran, som tydligen inte var vattentät…

Också något som vi inte är bra på, att vara utan ström. Jag irrade omkring i halvdunklet för att hitta kläder, så nu är jag både lite omatchande och osminkad och skrämmer mina medpassagerare på tåget…

Nu verkar det dessutom vara något knas på tåget, eller stopp i trafiken så vi får väl se vart dagen landar. Det är en så glad överraskning att jag får åka lite tunnelbana också! Hurra! Pissmorgon…

Hoppas ni har en fin dag vad och vart ni än är, och titta gärna igenom listan ovan, och tänk better safe then sorry 🙂

20140807-082626.jpg

 Inlägg av kl 08:48

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)