aug 042014
 

På sommaren blir det inte så mycket bloggande, mest för man lever livet, precis som man ska.

Men självklart har jag haft en fin vecka med massor av kul och bra 🙂

I förra veckan så tyckte jag att barnen också skulle få lite kultur så jag tog med dem till Medelhavsmuseet. Trots att är uppvuxen i Stockholm hittade jag inte dit, men nu vet jag att det ligger nära Operan.

De har en utställning om Egypten som jag var nyfiken på. Det som var bra och modernt var att man kunde hyra en digital tur med hörlurar, för barn. Det fanns ju för vuxna också, men den för barn var ju gjord för barn. Jag tyckte att det var en fin och intressant utställning, men jag önskar att jag tagit ett par hörlurar också. Barnen skrattade, dansade och hade roligt och jag hängde liksom inte med. Det blev ju väldigt tyst för mig…

Jag kan dock rekommendera ett besök med barn, men ta egna lurar.

Vi avslutade besöket med fika på deras eget Café Beirut. Klart man ska få fika när man varit kulturell! Mutor är alltid bra.

20140804-073648.jpg

Sedan gled vi in på helg och jag hade fått biljetter till ”Wheels international” alltså coola bilar som tog över hela Solvalla!

20140804-074100.jpg

Jag har aldrig varit på ett utställning som detta och det var kul att se en del av bilarna. Speciellt gamla sportbilar, men det var galet varmt som ni kanske minns. Så vi kunde inte stanna så länge för barnen höll på att explodera. Innan vi åkte hem var vi ju självklart förbi kids corner som hade läsk och skugga! Mycket välkommet 🙂

På kvällen hade jag och maken laddat upp för Date night. Inte av någon speciell anledning mer än att det är mysigt att få vara vi. Det blev en tur på stan. Underbart väder och lite drinkar på olika ställen innan vi hamnade på Italienska restaurangen Altoos i Uppsala, lite glad i hatten av alla drinkar…

Jag har varit där innan och maten är underbart god och vacker, miljön är mysigt och vinet gott. Nyttigt? Faktiskt inte alls. Som ni kan se på bilderna så tror jag att jag gick upp i vikt bara på av att läsa menyn. Så passa er för att titta på bilderna…

20140804-074853.jpg

20140804-074923.jpg

Appråpå vikt så kommer jag få göra en storsatsning inom ett par veckor, men kan väl säga att semestern gjort mig väl…

Så i alla fall, det var en mysig kväll. Vi hade tänkt gå ut och dansa, men efter cantelonin så blev jag en trött tönt. Men vin på altanen i den varma sommarnatten med en fina make tycker jag är mer än ett värdigt avslut på datenight.

Jag kan i alla fall varmt rekommendera ett besök, alltså inte på vår altan med min make, det vill jag behålla för mig själv, men på restaurangen Altoos, men boka bord 🙂

Nu är det i alla fall måndag och tåg till jobbet. Skönt med lite AC kan jag känna…

Ha en fin dag!
Jenny

 Inlägg av kl 07:59

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)