Dec 102012
 

Det blev en alldeles underbar helg!

En kompis och hennes barn kom över på fredagen och tittade på Xfactor final och åt popcorn med oss!

Trevligt för alla, och så vann vår favorti Awa! Hurra!

Lördagen gick i ganska lungt till. Jag såsade mest hela dagen. Lite städa, spela Ruzzel, och inte äta för mycket. För jag skulle ladda för Julbord!

Kvällen till ära hade jag köpt en ny blus. Så fin så var den!

20121210-072540.jpg

20121210-072615.jpg

Det var en så fin krage som jag blev lite förtjust i.

Nu kom jag på att jag tydligen glömt det viktigaste vi gjorde i lördags innan julbordet! Vi var ju ute i skogen och valde ut vår gran! Det var kallt, och lite svårt att se granarna för all skog, eller jag menar för all snö!

20121210-072841.jpg

Hmm, vilken ska vi ta?

20121210-072914.jpg

Shit, vad vi fick kämpa! Pulsade i 30 cm djup snö i säkert 40 minuter!

Tillslut hittade vi den, fast det var inte kärlek vid första ögonkast!

20121210-073054.jpg

Den kändes lite liten, men den är vår 🙂

Sedan var det hem och göra sig i ordning för Julbordet på Krägga Herrgård! 4 barnfria par, god mat och trevligt sällskap. Kan det bli bättre?

Det var inte så stort, men det var gott och mysigt.

20121210-073312.jpg

20121210-073338.jpg

Jag ska väl säga att jag inte tänkte alls. Jag åt det jag ville och njöt av det. Som sagt det är inte julbord varje dag.

Efterrätterna var goda, men där åt jag inte upp allt!

20121210-073544.jpg

Ibland räcker det med att känna smaken i munnen!

20121210-073636.jpg

En riktigt bra helg!

Söndagen jäste jag mest. Åkte över med kaffe till en kompis utan ström i kylan och hade vänner på middag som skulle titta på sina bröllopsbilder!

Skönt, kul och roligt! Dessutom en vacker helg!

20121210-073839.jpg

Nu är vi redo för måndag, och två veckor kvar till semester! Hurra!

Hej hej
Jenny

 Inlägg av kl 08:38

  4 kommentarer till “Julbordets dilemma…”

 1. Hej Jenny! Hade du några dippar när du började
  äta efter att du gått på helfarten? Jag körde helfart
  tre veckor och sen har jag kört fem eller om det är sex v
  på halvfart..men igårkväll och nu ikväll har jag ”fuskat”
  med allt jag fick jag på.. Känns precis som hetsätning.. Har
  det hänt dej på din xtravaganza resa? Isf, hur kom du på banan
  igen? Jag måste ta tag i det här igen!!

  • Hej Elin! Jag förstår hur du känner, men var inte besviken! Du har kört i 6 veckor och det är fantastiskt! Frågan är varför gjorde du det idag? Var du stressad, trött eller glad? För mig handlade ofta mina mat val om känslor och för min del har det jobbet varit viktigare än själva viktminskningen. Så jag vet inte, har du varit duktig med den mentala träningen? För det är mitt tips, att köra mentala träningen varje dag. När jag var sugen eller hungrig då lyssnar man istället.

   För min del på helfarten jobbade jag mycket med att göra låtsas val. Om jag var på middag och jag drack mon soppa så behövde jag fundera på vilka val jag skulle gjort så att man övar och inte bara äter allt man kommer åt för att man får.

   Sedan undrar jag om du satt upp ett bra och tydligt mål? För utan det är det mycket svårare att kämpa. Så sätt upp ett tydligt mål och datum så kommer motivationen.

   För det är kanske den du tappat? För nu har du kanske gått ned en del och varit duktig och då kanske motivationen försvinner lite.

   Det viktigaste är att du i alla fall inte får dåligt samvete för det som hände. Se det som en möjlighet att fundera på varför det blev så, men gå sedan framåt. För dåligt samvete är inte bra, utan det är bara att ta nya tag!

   Kämpa på! Har du klarat 5-6 veckor på helfart klarar du allt 🙂 kram Jenny

 2. Tack vad gullig du är som svarar så snabbt och ärligt utifrån dej sjäv! =) Grejen är att jag bara gick på helfart tre veckor.. sen började jag på halvfarten.. Jag vet inte riktigt varför jag fuskade.. Jag hade vart i Stockholm med ett tjejgäng och var från början orolig över hur jag skulle klara den helgen, men allt gick bra där..förutom drinkar på kvällen ,men dom hade jag ”planerat” att dricka.. Sen sprack allt när jag kom hem därifrån på söndag kväll, och efter det fuskade jag sön, mån och idag tisdag..=/ Jättebesviken och arg på mej själv! Fattar inte vad jag håller på med?! Men imorn ska jag träffa min xtravaganza coach iaf.. Hon tyckte också att mentala träningen va jätteviktig..har bara lyssnat på den två grr, så jag kanske ska börja göra det på riktigt! Tack igen! =)

 3. @Elin: Det er som Jenny sier: Det handler mye om følelser. Selv har jeg også erfart akkurat det samme. Den mentale treningen er utrolig viktig – for det er mellom ørene (i hodet) det sitter. Følelsene spiller ofte inn. Du har brukt lang tid på å opparbeide deg dine (u)vaner, og det tar lang tid å venne seg av med dem.

  Kjempebra av deg å treffe coachen din. Bruk denne aktivt. Han / hun er der for å hjelpe deg å nå målet. Bruk alle verktøyene du har i verktøykassa for alt de er verdt! Vil gjerne gi deg et godt råd: Ikke vær kjempeskuffet og sint på deg selv – du er bare et menneske. Løpet er ikke kjørt. Kom tilbake på sporet, og fortsett der du slapp. Gratulerer med vekttapet hittil. Du har vært flink (jätteduktig) – vær stolt av deg selv! Du klarer dette, Elin.:)

  Mental Næring – Mental Trening – God Energi – Bevegelsesglede
  Xtravaganza – det er XtraService, det…

  //Santnok

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)