Dec 072012
 

I denna prövningens tid för oss pendlare har SJ inför ett par roliga sporter för att visa sina medresenärer hur man har kul.

Den första sporten heter ”Alla byter nu”. Den bygger på att man har ett tåg med men många spår. SJ börjar med att ange ett spår dit alla går. Sedan byter det spår, fast utan utrop, bara lite diskret på en tavla. Sporten blir således att upptäcka spårändringen, innan någon annan och sedan ta sig dit i tid.Oftast göra detta i flera set och om man kommer till en plattform där det faktiskt står ett tåg så får man poäng.

För att träna inför denna gren bör man studera och öva på olika vägar man kan ta på T-centralen. När en hjord av trötta resenärer går mot spåret ligger sporten i att hitta en alternativ väg, och komma först till det nya spåret. Om man också får en sittplats i en obokad vagn utgår bonuspoäng.

Sittplats i bokad vagn kan ge bonus, en stor sådan om man får behålla den hela vägen hem utan att behöva flytta.

Ett annat fusk för denna sport är ju att ladda ned tågtavlan så att man kan i realtid se ändringar på spåren. Det är oerhört bra om man är ute efter första priset, nämligen att komma hem.

Den andra sporten som kräver snabba beslut och ibland snabbhet i benen är ”tåg roulett”. Det går till så att två tåg står inne på spåren bredvid varandra.

Ett försenat tåg, och ett tåg med samma destination fast en ordinarie tid som avgång.

Sporten ligger i att veta vilket tåg som kommer avgå först.

Har man dessutom en sittplats på det försenade tåget gör man en stor chansning i att byta för sent. Då blir det avdrag på den totala poängen.

Konsten är alltså att vänta så länge det går, ibland bara 1 minut innan båda tåget har satt tid för avfärd.

Vilken ska man välja? Spänningen ligger i luften och publiken väntar storögt.

Igår hade jag ett sådant läge. Flera medtrafikanter gjorde ett fri spring med jackor i handen och sprang över till tåget med ordinarie tid.

Det försvårar spelet, för när andra rör sig känner man själv att man kanske borde. Men den vane spelaren vet att man gärna vill få bort alla tåg och att bonus utdelas för om man väljer rätt.

Is i magen, trots avsaknad av utrop. Plötsligt händer det. Dörrarna på mitt försenade tåg stängs och vi åker.

Kvar på perrongen och sittandes på tåget som hade ordinarie avgång står de som valde fel! Igår vann jag. Känslan är överväldigande och jag vill knäcka en champagne och fira denna ovanliga vinst!

Så idag vill jag tacka SJ för att ni ger mitt liv spänning och ger mig möjligheten att bli en vinnare…

Over and out!
Jenny

20121207-074946.jpg

 Inlägg av kl 08:51

  En kommentar till “SJs nya sport Alla byter nu och tåg roulett…”

  1. Stort GRATTIS till högsta vinsten! 😉 Ses i morgon! Kram och puss puss puss
    Karolina

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)