Dec 132012
 

Vi har fått en ny tåg sport! Som jag har väntat!

Det är spännande att få en ny när man känner att man behärskar de andra. En ny utmaning i vardagen! Hurra!

Denna gren har varit vanligare den senaste tiden och har snabbt vuxit sig stark. Denna gren är absolut inget för en nybörjare.

Den kräver styrka, hjärna och man bör inte vara överviktig.

Låt mig presenterna nu den officiella tåg grenen: Gömma tågvagnar!

Man har ett tåg och en avgångstid. Men istället för 6 vagnar sätter man bara in 2 vagnar.

Självklart ska det vara nog med passagerare för 6 vagnar som alla ska in i de 2 vagnarna.

Sedan låter man alla som vill gå på. Gärna folk med barn och barnvagnar så att det blir ett extra spänningsfyllt moment och lite farligt.

Sporten går sedan ut på att hitta en plats stående, eller sittandes och bara kunna andas! Kan man andas är det bonus.

För att göra sporten ännu mer intressant är att låta det överfulla tåget stanna vid en station med många fler resenärer. Dessa ska gärna vilja komma hem och sätta extra press på det hela så att säga.

För min del, som lyckades hitta en sittplats och behålla den, tillsammans med årets största julklapp och med bonusen att jag nästan kunde andas kan jag säga att jag nog kom ut som en vinnare!

Det som också kan ge bonus, eller straff poäng är hur man uppför sig mot bebisar och barn.

Just på mitt tåg står det en mamma med en kanske 3 månaders baby, ståendes försöker hon amma när folk försöker pressa sig in. Den mamman hade all rätt att vara hysterisk! Skam till de medresenärer som hade sittplats och inte erbjöd dem till henne och till de som pressade sig in när de såg bebisen.

Självklart erbjöd jag min plats till henne, för trots att jag är en vinnarskalle så vill jag inte beblanda mig med osportsligt beteende!

Tyvärr vågade hon inte ta min plats för trycket där var för stort och precis vid dörren, och till slut var det några andra på övervåningen som löste en säker plats till henne och bebisen.

Så för de som inte lämnar plats åt de som behöver tycker jag man borde ge utvisning! Fy på er och era lata rumpor!

Som ni märker är detta ingen gren för nybörjare. Som pendlare har jag tränat i många år, varje dag och i flera pass. Så för att bemästra denna gren bör du ha erfarenhet och ett extra starkt psyke.

Så än en gång tack SJ för de utmaningar du ger mig i mitt annars så tråkiga och händelselösa liv…

Glad Lucia på er!

20121213-074848.jpg

 Inlägg av kl 08:53

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)