Dec 052011
 

I ärlighetens namn så var fredagen en väldigt tung dag av flera anledningar, men på kvällen var vi hembjudna till en av mina bästa vänner, och min dotters gudmor.

Precis en kväll som jag behövde, jätte god turkisk mat, ja till och med riset 🙂

Vi pratade och förstås drack lite vin. Dessutom hade maken varit på besök hos min söta kusin med familj så jag fick skjuss hem till och med, vilket var trevligt för jag och maken hann prata lite med varandra medan barnen sov i baksätet, och alla som har barn vet att prata kan vara en bristvara i stressen.

På lördagmorgon åt vi en sen frukost som blev som en lunch också vilket är mysigt när man sitter hela familjen tillsammans. Därefter blev det en frostig promenad i det fina vädret. Inte så lång, kanske en 30 minuter, men det var precis vad som kändes rätt efter en stabil frukost!

Efter det kom mina föräldrar för vi skulle på julmarknad då min dotter skulle lussa där.Hon skulle till och med vara Lucia och hon var såååå glad. Vi hann dricka lite kaffe och äta pepparkakor innan vi åkte , njuta av brasan och lyssna på julmusik. Så stämningen inföll sig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så när vi kom till marknaden så visade det sig att luciatåget blivit inställt då körledaren var sjuk, men mailat  som  hon skickat hade hamnat i utkorgen så informationen hade inte gått fram! Men dottern tog det bra och ska få vara Lucia nästa söndag tillsammans med en annan tjej. Så i år blir det två…

Men varför gråta över spilld mjölk? Vi passade på att roa oss på marknaden och tänka sig, jag red häst! Till och med min mamma red häst! Första gången för henne och det tycker jag var modigt att hoppa upp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedan blev det pyssel då vi gjorde smällkarameller och även lite skink skytte. Hela familjen sköt luftgevär och min dotter var väldigt duktig. Jag var försten inte usel heller… Så även om vädret inte var det bästa just så så var det en mysig familjestund!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På kvällen blev det taco och film hemma, och det var så lugnt och skönt, inga inplanerade måsten!

Söndagen fortsatte på samma sätt. Vi vaknade tidigt och barnen tittade på barnprogram och jag och maken stannade kvar i sängen för att titta på en film. Så som vi gjorde varje helg innan barnen… Det var så härligt.

Sedan fick jag lite tid för mig själv när jag åkte och handlade lite, när jag kom hem hade maken lagat en underbar italiensk lunch med tända ljus, och barnen hade redan hunnit äta så vi hann få in lite prattid också och slippa gnället att ”jag gillar inte det”…

På eftermiddagen var ju bjudna på avdentsfika hos några kompisar och det var så juligt, fint och väldigt gott allting!

Mental notering: Undvik de skumma tomtarna, de är förrädiska!

Då skulle man kanske kunna tycka att den mysiga helgen var över, men nej jag toppar den med ett julkonserts besök också. Jag och dottern åkte iväg en sväng och tittade på en fin och stämningsfull konsert. Hon var jätte duktig och jag tror hon gillade det. Hon deklarerade att det låter som om änglar sjunger. Sedan höll hon på att somna i mitt knä när hon låg och lyssnade…

Så även om det inte var en ”lugn” helg då vi fick med många element så var känslan otroligt mysig! Mycket prat och mys och Mental näring!

Tänk om alla helger kan vara så…

Har du haft en bra helg?

Jenny

 Inlägg av kl 09:30

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)