sep 122011
 

Ja, som ni vet var det kalas och kräftskiva förra helgen. Varför från gå ett vinnande koncept? Nej, det är dumt så det blev minsan både kalas och kräftskriva denna lördag också.

Denna gång hade vi bjudit in sonens dagiskompisar på skattjakt och piratkalas.

Först hade vi piratpimpat hemmet lite med döskallar, flaggor och guldmynt.

Till och med Svampbob och Patrivar redo för piratkalas.

Självklart var Sjörövar Jenny färdig för en piratjakt! Ahhggrrr, vilken läckerbit.

Sjörövarkalas är ju väldigt kul för det finns så mycket dekorationer. Vem kan låta bli att sjörövarpimpa kokosbollarna?

För egen del blev det lite marängsviss och en kokosboll, mycket gott och passande för en pirat som skulle ut på sakttjakt.

Vi samlade alla små pirater i soffan och då kom kapten långhår och gav den första kartan.

Sedan gav vi oss ut för att leta fler ledtrådar som låg gömda över hela tomten, för att slutligen hitta SKATTEN!

En kappsäck full med guldpengar av choklad, ett byte som självklart skulle delas upp rättvist mellan alla pirater. Det tog lite tid, men alla hade nog riktigt kul.

Nästan på en gång när alla piratbarn hade åkt satte vi oss i bilen och åkte till kräftskivan. Alla var nog lite trötta, men det var en jätte trevlig kräftskiva.

Det var fantastiskt väder och mysigt och gott.

Jag kände bara 2 personer när jag kom dit och flera när jag åkte hem, så det var kul. Många hade varit där hela dagen och mustat äpplen. Lite lyxigt och snällt nog fick vi en flaska äppelmust med oss hem, trots att vi inte gjort jobbet. Det var vertkligen gott! Lite bubblande surt, men sött. Svårt att förklara, men riktigt äppelmust var smarrigt!

Så lördagen blev en riktigt bra dag. Söndagen var inte heller så pjåkig. Maken hade lovat bort sig på att hjälpa en kompis att bygga, men jag och barnen ville ha en myssöndag.

Så det blev McDonalds och bio. Vi gick och såg smurfarna i 3D. Jätte roligt och bra film och en skön söndageftermiddag med mina söta snälla barn.

Så en riktigt bra helg, och eftersom jag är mycket piggare och friskare nu så orkar man mer och då blir ju hela livet lite roligare. Ska nog satsa på lite promenader kommande veckan och börja komma igång lite försiktigt.

Har ni haft en bra helg?

Jenny

 

 Inlägg av kl 06:57

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)