maj 312012
 

Förändringar är inte alltid lätta. Igår var jag hos mina föräldrar för att säga adjö till mitt barndomshem och äta ”den sista måltiden” Vi köpte huset 1985 då jag var 10 år gamla. Uppvuxen i betongförorten Farsta blev det här en tillflykt ut till landet. Ett vackert hus på landet!

20120531-070237.jpg

Även om jag verkligen inte ville följa med varje helg när jag blev äldre så löste mamma och pappa det med att jag fick mitt alldeles egna hus, samt att jag ofta fick ta med mig mina bästisar.

Min egen stuga.

20120531-070412.jpg

Här ryms många underbara minne med vänner och familj, sommarlov, midsommaraftnar med vänner, stora fester, påskar med mormor och hennes goda Toscakaka. Promenader där man hanterade världsproblemen och de man hade med pojkar. Lata sommardagar vid sjön med en ungdomsbok i handen. Väggarna är fyllda med många skratt och faktiskt inga dåliga minnen alls. Jo, möjligen den gången gå jag tog en baddräkt från torkställningen och hoppade i. När jag sedan någon timme senare gick på toa hittade jag en mal, som kanske var 5 cm stor, den största jag sett. Den satt i grenen! Det var ett riktigt dåligt minne med ett minnesvärt tjut!

Så det här huset är en kär vän, men nu ska mina föräldrar flytta. De ska bo brevid oss, och även om jag alltid kommer att älska huset så ser jag så mycket fram emot den här förändringen. Att vi får bo nära varandra och att barnen kommer kunna få lära känna mormor och morfar på ett nytt sätt. Att kunna göra saker enklare. Vi kommer kunna hjälpa varandra mer, och enklare när man inte behöver köra bil 1 timme så b,ir allt enklare:-)

Att barnen kommer kunna ha med mormor och morfar på balett uppvisningar, eller vara kunna gå över och kunna beklaga sig när mamma och pappa är dumma.

Eller att barnen längre fram kommer kunna ge så mycket tillbaka. Klippa gräsmattan, mål huset och hämta posten.

Att kunna grilla en snabb korv tillsammans på en tisdag utan att det blir ett planeringsprojekt.

Så även om det är jobbigt att säga farväl till så många underbar minnen då säger man också välkomna till massor av nya minnen!

Farväl fina hus och alla minnen, och välkommen fina hus och jag ser fram emot att få vara med och skapa nya minnen…

20120531-071401.jpg

 Inlägg av kl 06:17

  2 kommentarer till “Förändringar…”

  1. Tack för Din fantastiska sammanfattning av Sättra och Din barndom, Du har verkligen fått med allt som jag också känner och jag sitter här i min ensamhet och tårarna bara rinner. Men nu ser vi fram emot att bygga nya minnen.

    Kramar

    MAPA

  2. Bra inställning du har, nya minnen kommer ju med förändringar, även om det är jobbigt att säga adjö till det gamla, så kommer ju nya tider man inte skulle vilja vara utan… Åker ibland förbi min farmors och farfars gamla hus där jag bodde varje sommar, vilket är så känslofyllt för mig, hade velat att farmor och farfar alltid bodde där. Men jag får ju istället vara tacksam för allt jag har idag, utan tidens gång hade jag ju aldrig fått det… Kram! Vad härligt för dig att få din mamma och pappa så nära, så underbart för alla tre generationer!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)