Dec 262011
 

Ja, det har varit målen med julen för min del. Vila och återhämtning och mys med familjen. Så har det faktiskt blivit och jag är så glad för det.

Den 23 december blev som den blev eftersom jag fick migrän, så jag hann ju inte baka peppisar med mina barn, för jag kräktes istället… Så jag lovade igen att jag på julafton skulle bara med dem. Men det är ju lite korkat att lova, då det är lite annat som behövdes göras i köket. Lycklitvis är min fina svärmor hos oss och ick ta över baket med barnen.

SÅ alla var nöjda och glada, en perfekt lösning!

Sedan kom mina föräldrar och vi fikade lite och satt och tog det lungt, även om friden avbröts var 3 minut av något av barnens utrop kring att det var årets längsta dag och att de ville öppna sina julklappar.

Men nej, det går inte. Man vill gärna tvinga sina barn till samma leda av traditioner som man själv vuxit upp med 🙂 Så först tittade vi på Kalle. Sonen höll på att avlida av väntande, men dottern var duktig. Jag tror jag njöt mest av Kalle och sjöng och pratade med i alla texter. Trots att min dotter bad mig att låta bli 🙂

Jag lyckades mitt i detta också att somna under Tjuren Ferdinand. Det är nog första gången det hänt att jag somnade under Kalle Anka…

Sedan kom ju äntligen tomten! Oh, vad barnen var uppspelta. Sonen studsade runt som en boll i hela vardagfsrummet och när han såg att han fick det han önskat sig hela hösten så fanns det ingen hejd på glädjen! Dottern var också lyrisk över sina presenter så i år har vi lyckats.

Jag fick också en fin julklapp, av min själv kan man säga, nämligen Zubma! Jag får återkomma med hur det går…

Sedan hjälpes alla åt att fixa i ordning vårt julbord, som var underbart lagom stort.

Mammas fantastiska vitlöksströmming som jag nog inte kan vara utan på julen, eller midsommar. Den är obligatorisk! Helt underbar!

Det blir så fint när man dukar och lägger upp allt.

Jag kan säga att jag var ganska mätt efteråt…

Julafton spenderades precis som jag ville. I soffan framför TV:n med världens bästa familj. Helt underbart!

Juldagen spenderades i samma anda. Jag och svärmor tog en välbehövlig promenad  för att sedan träffa upp alla grannar i en glänta för den obligatoriska grillningen. Mysigt!

Det roligaste var att min fina röda jacka inte var så poppis bland alla. Grannen hade skaffat sig en supersöt liten valp och varje gång den såg mig morrade den. Inte mot någon annan! Så ajg vill gärna får det till att valpen inte gillade min jacka, och att det inte alls handlade om mig 🙁

Resten av juldagen spenderades mest i sängen och titta på tråkiga, romantiska program som dök upp. Jag somnade ett par gånger och det var nog precis vad jag behövde.

Natten till idag var väl lite värre när Dagmar kom på besök. Galet vad det lät i skogen och jag höll tummarna att huset skulle vara kvar. Det var det, men strömmen försvann och höll sig borta mestadels av dagen.

Så familjen tog beslutet att göra en utflykt till Uppsala. Maken och svärmor traskade runt och jag och barnen tog och tittade på Alvin och Gänget och sedan  åt vi en smarrig lunch på en italiensk restaurang. Så när vi kom hem var strömmen tillbaka, och vi var redan mätta och belåtna. HURRA!

Så jag får nog säga att denna jul blev precis vad jag ville, ett mästerskap i vila och återhämtning. Nu hoppas jag resten av semesterveckan går i samma tecken!

Hur har er jul varit? Jag hoppas den varit lika underbar som min!

Kram

 Inlägg av kl 17:55

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)