Dec 202012
 

Tider som dessa innan jul är många stressade. Det är ett runtspringande efter julklappar, kläder, mat och granar. Shoppa, shoppa shoppa låter melodin samtidigt som listorna med måsten blir längre och längre.

Så mycket stress för att sedan kunna ta det lugnt och vara med din familj låter lite galet.

Ibland behöver man stanna upp och njuta just nu av vad dagen bjuder på, inte bara se framåt. Lite klyshigt ”Carpe Diem”.

Ett sätt att göra det inne i Stockholm är att bara lyfta blicken.

Över alla gator i staden har man pyntat, med lampor och bollar. Blink, blink i den mörka vintern.

20121220-072726.jpg

20121220-072751.jpg

Väldigt vacker om man bara tittar upp!

Nu må man se ut som en gök och kanske får man nackspärr av att titta så, men mig ger det ett lugn och känslan av ett nu så det är det värt.

Så dagens tips är lyft era blickar, sluta tänk på om moster Agda vill ha rosa skinnvantar i julklapp och se det runt omkring idag. Bjud dig själv på ett litet avbrott i stressen.

Förstås är jag medveten om att Stockholms stad kanske inte alls gör detta för att dess medborgare ska fånga nueet. Antagligen gör det det för att vi ska komma i rätt stämning för att shoppa mer, men strunt idag. För jag tycker det är vackert!

Nu blir den fin frukost sista dagen innan semestern! God jul i stugan!

Jenny

 Inlägg av kl 08:34

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)