feb 032016
 

När jag jobbade mycket i Finland så gick det ju inte att undvika hur bra deras skola är och de är högt upp i topp av väldens bästa skola, eller kanske till och med nummer 1…) 

Men det som jag var mest avundsjuk på var att man drivit igenom att från 2016 ska kodning vara en del av den Finska skolans matteundervisning. Jag vet inte om det faktiskt är implementerat ännu, men personligen tycker jag initiativet är fantastiskt och vi borde haka på detta.

Kodning handlar ju inte bara att göra spel utan programmering används i så mycket, och jag tror inte att det kommer att bli mindre i framtiden…

Eftersom jag inte tror att den Svenska skolan är där ännu, eftersom de kanske först behöver jobba på upplägget av betygssystemet, så har vi tagit saken i egna händer och satt vår son på kodskola!

Idag var första tillfället på terminen och det var 20 förväntasfulla pojkar och flickor mellan 9-13 år som under våren ska få lära sig om kodning genom scratch. 

Min fina son var orolig innan vi kom dit. Skulle det vara kul? Skulle det vara för svårt? Många tankar har nog gått igeom hans huvud, men att se hans leende och höra honom säga hur kul det var känns fantastiskt. En härlig början!

En liten steg att försöka matcha vårt duktiga grannland Finland 🙂

Jag kan därför rekommendera att ni uppmuntra era barn att gå in på www.Scratch.mit.edu, skapa ett konto och komma igång, så även om det inte är en del den Svenska undervisning ännu så kan vi hjälpa till!

Heja kodning!

  

 Inlägg av kl 21:59

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)