Dec 292012
 

Oj, det blev en ganska lång bloggpaus. Lite skönt så här i jul, att bara ta dagen som det kommer. Det har varit en riktigt bra jul. den minst stressade julen på flera år. Vi hann med allt, utan att det kändes som hjärtat i halsgropen. Jag behövde inte äns städa på julafton, något som dottern hade som önskning att slippa. För på julen ska man vara med familjen.

Här kommer en bildlig sammanfattning av julen om du liksom jag är lite trög nu och inte orkar läsa texten…

Den 22:a hämtade vi farmor och då var allt faktiskt nästan i ordning. Lite matlagning och pepparkakshusbak kvar, men det var inte så betungande. Sonen ville att vi skulle skriva MAMMA över hela pepparkakshuset med glasyr på hans sida. Mycket vackert!

Den 23:de återinförde vi även en för mig gamla tradition, att titta på Beatrix Potters balett som alltid gick när vi var små. Kommer ni ihåg den?

Jag älskar den fortfarande och hade beställt den från CDON. Dottern som dansar balett var förstås mycket imponerad. Sonen trodde han skulle dö. Jag försökte förklara att det är ganska få som dött av att titta på balett och troligtvis skulle han överleva 🙂

Sedan toppade vi dagen med en mysig uppesittarkväll hos våra bästa grannar, mina föräldrar.

Julafton började med att barnen fick en liten morgonpresent i strumpan. Visst, det var mest en present till mamma och pappa då tomten var så smart i år och kom med Madagaskar 3. Så den låg vi och tittade på medan vi nästan vaknade. EN riktigt bra morgon blev det.

Som ni kanske själva minns det så är julafton en lång dag av väntan. Men till slut kom den där tomten, och barnen blev mer än nöjda med sina presenter. Sonen hade väl inte önskar sig något mer än ett spel så vi tog en chansning och köpte ”Book of Spells” Ett Harry Potter spel för Playstation3 Move. Alltså riktigt coolt, och bra, men ganska svårt om man har dålig finmotorik. Men det kan man ju alltid bli bättre på. Om ni funderar på spelet så kan jag verkligen rekommendera det! Roligt att titta på när barnen spelar. I och för sig måste man nog vara med om mindre barn spelar. Sonen är 7 år och kan ju inte läsa så bra, så man får hjälpa till. Men som sagt igår spelade jag, dottern och sonen tillsammans. Även om bara en kan hålla i trollstaven så kan  flera ha roligt!

Jag fick också en mycket fin julklapp av min make, en kulturell upplevelse. Vi gick på Dramaten den 27:de och titta på en annorlunda Julkonsert med Romeo och Julia kören. Mycket smart, vacker och stämningsfull föreställning.

Däremot så tycker jag Stockholm suger om man tar med sig bilen. Det finns tusan mig inga platser att parkera. Morr!

Både Juldagen och Annandag jul bjöds det på pulka åkning och korvgrillning. På annandagen var vi ute i backen i nästan 3 timmar. Det var riktigt mysigt, och många glada vuxna, barn och hundar 🙂

Bästa överraskningen är att jag sätt älg två gånger de senaste dagarna. En som gick ganska nära huset och två stycken på väg till skidbacken. Alltså jag tror inte att älgarna var på väg till backen, men ändå. Det är otroligt vackra djur och jag är så glad att få se dem på baksidan.

Julen har tyvärr inte bara varit roligt. Min gamla katt Panter som bodde hos mina föräldrar på sommarkolla sedan 6 år tillbaka var tvungen att somna in. Han har varit  sjuk en längre tid och igår fick vår fina Panter somna in. Det kommer kännas tomt när vår stora snackade tjockis inte lufsar omkring här och skrämmer grannkatter. 15 år blev han, så han har ju varit med i många år. Både innan maken och barnen. Det finns måste fina och knasiga minnen med honom. Puss på dig fina Panter!

Annars så tycker jag julen bestått av julmat, lite mer mat och några skumma tomtar. Alltså. Man äter inte bra den här tiden på året. Jag har försökt, men jag är ganska säker på att det blivit för mycket av det goda, men som jag brukar tänka. Det är ju inte veckan mellan jul och nyår man går upp, utan mellan Nyår och Jul. Så det är bara att köpa läget och lägga in en vardags fokus igen i Januari.

Jag har i alla fall bestämt mig för att 2013 ska jag skaffa träningskort. Det var ett par år sedan, men nu är det dags. Jag ska bygga en as stark nacke och kommer behöva gyma lite för det. Sedan blir det även några pass och det ser jag verkligen fram emot! Heja en starkare kropp 2013!

Men tills dess gymkortet är inhandlat får jag passa på att ta det lite lugnt och kanske äta en extra skum tomte?

Nu är i alla fall min kusin med familj på väg hit för att umgås och det ska bli superkul!

Ha det gått och njut av årets sista dagar!

Hej hej

Jenny

 Inlägg av kl 11:31

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)