apr 112010
 

Då var det äntligen dags för partyt! Det är ju ganska mycket att förbereda så jag gick upp kl 6.00 på min egen födelsedag. Fast först fick jag sång på sängen av familjen. Fast ingen frukost, för de tyckte det var lite trist att sticka ett ljus i kesselan…

Oj, vad mycket tid det tog att laga en Italiensk buffé. Jag satt inte ned en sekund på hela dagen. Åt en halv avokado, tomat och ett kycklignspett stående vid spisen.

Min dotter ville också åka till stan för att köpa ”tidningen”. Hmm, hon har nog blandat ihop det med tomten. I hennes värld betyder nog att köpa ”tidningen” att man överraskar. Jag blev i alla fall jätte förvånad när jag fick fina blommor!

Jag var klar med det mesta till kl 15.00 och försökte snabbt göra mig lite Fabulous!

Vid 17.30 drog det sedan igång. 30 gäster, hemma. Så ja, det var trångt, men jag älskar vårt hus! Alla fick plats och alla verkade ha roligt. Maken hade gjort ett bildspel på TV med bilderna från min fotoshoot. Så det var lite ego också!

Fina presenter fick jag, förstås massor av ost som jag nu får frysa in för jag kan ju inte äta allt! Sedan fick jag en dag på asiatiskt SPA, fina glas och en hel del annat. Så tack tack för allt fint!

Dessutom fick jag den coolaste mössan som jag vet att alla vill ha, men det finns bara en, nämligen min.

Det står Fabulous på framsidan och AT 35 på baksidan. Lagom ego var den. Den ska jag förstås ha på mig jämt! Jag började med att ha på mig den hela kvällen. Javisst, lite varmt var det, men vill man vara fin får man lida pin…

Bästa presenten kom i alla fall från min söta make. Jag fick en fin dikt och en bild på en ring. Ringen på bilden, som kostade runt 18 miljoner kommer jag inte få,( trots att jag är värd det) men en ny vigselring blir det i alla fall! Så nu börjar jakten på den perfekta ringen. Känns lite konstigt när man varit gifta i nästan 9 år…

Tyvärr hann jag knappt prata med gästerna, för jag var mest i köket och pysslade och när jag äntligen hade fixat och donat och fått fram allt och satte mig ned för att prata, då hade det blivit ganska sent och då började folk droppa av. Så lite trist var det. Så när jag fyller 50 blir det hämtpizza så jag kan vara med på min egen fest.

När det kom till maten så var den jätte god och det fanns både nyttiga och onyttiga alternativ. Själv åt jag kycklingspett, bönsallad, grönsallad, tomat, 1 salami och 1 lufttorkad skinka och hummus sant en liten bit surdegsbröd. Smarrigt! Till det drack cava rosado. Bubbligt och gott!

Titta vad gott det ser ut!

Sedan så hamnade jag vid ostbuffén. Där släppte jag mig lite fri genom att prova små bitar av många ostar, så är livet. Det var underbart gott och det är var min dag så ingen ångest!

Därefter kom min tårta från frysen fram. Ni vet den som jag lade in i frysen min första dag på helfarten! Jag hade då ett par funderingar hur mitt förhållande skulle te sig till chokladkakan så här efter 13 veckor på helfart!

Så här skrev jag den 2 januari.

… Som seden säger bör man bjuda på tårta sin sista dag. Självklart gjorde även jag det. Det var en chokladdröm i flera lager som var extremt mäktig och snarrig. Så mäktig att en hel tårta blev över. Jag kom då på den briljanta idén att jag ska frysa in den. Tanken är att jag ska plocka fram den på min 35 års dag. Jag undrar hur jag kommer att förhålla mig till tårtan då? Här kommer ett par scenarion som jag tänkt mig:

1. Att jag inte ens vill smaka tårtan och lämnar den i frysen

2. Att jag smakar tårtan och tycker att den inte alls är god

3. Att jag äter av tårtan och tycker att det är det bästa jag ätit

4. Att jag tar en liten bit och är nöjd

Någon av alternativen borde vara rätt, eller så öppnar sig en för mig just nu otänkbar möjlighet. Vi får vänta till den 10 april. Jag återkommer med svar…

Här kommer svaret:

Definitivt alternativ 4:a. Jag tog en liten bit och var nöjd. Det var förstås jätte gott, men det räckte!

Så här såg det ut:

PS. Det går jätte bra att frysa chokladtårta. Den smakade som den var ny.

Jag kom väl i säng vid 2 skulle jag tippa och fördelen med att jag valde att äta istället för att dricka var ju att jag mådde som en prinsessa idag. Magen mådde tipptopp och huvudet gnällde inte. Eftersom barnen var med mormor och morfar så kunde vi sova till 10.00 utan att bli väckt kl 6.00 med frasen FÄRDIG!

Så idag blev det lite av min dag också. Dagen börjar med en skön god frukost. Jag fick en jätte rolig vänner bok igår. Ni vet en sådan man har när man går på mellanstadiet där alla kompisar fyller i. Fast det var en vuxenvariant. Det var superkul att läsa idag vad alla kompisar skrivit!

Sedan åkte till ett frilufsområde och promenerade 1 timme, käkade lunch på Åbergs museum med en kompis, en god räksallad!

Sedan åkte hela familjen hem till några kompisar som i går morse fått lammungar, alltså inte kompisarna, utan kompisarnas lamm. Jag tror det är omöjligt för människor att få lammungar…

Så jag fick gosa lite, tills den ropade så högt på sin mamma.

Dessutom så var vädret underbart! Så idag var det en dag full av Mental Näring.

Så det har varit en underbar helg och nu börjar resten av mitt år som Fabulös 35 åring.

Nu blir det lite kvälls mys!
Jenny

 Inlägg av kl 20:43

  4 kommentarer till “Partyparty!”

  1. Man skulle ju vilja ha några av recepten… Slurp!

  2. hej å grattis! du är faboulus! har följt dig hela vägen i din blogg men har missat om har nått din målvikt eller äter du på halvfart el jämnvikt nu? själv kör jag lite helfart igen efter att ha ätit några veckor, det sista kilona sitter hårt ; )! mvh maria

  3. Vad härligt att din stora dag blev så bra… nu är det bara en vecka till dess att jag börjar min resa…skall bli spännande..följer dej vidare ,så spännande och inspirerande
    .Ha det gott//Kram Maud

  4. vad roligt att festen var lyckad grattis igen!!! kramis åsa!!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)