Nov 082011
 

Ja, som ni vet så har ett par kilon smugit sig på den senaste tiden. I detta läge skulle gamla Jenny ha massor av ursäkter, med att resor som tar tid, och mat man inte kan bestämma över och lunginflammation och inte kunnat träna och hej och hå och så vidare… För att på något sätt rättfärdiga att det smugit sig på några kilo.

Men, ärligt. Det är ju jag som inte gjort bra val. Så enkelt är det. För hur illa det än är, med tid och annat så kan du alltid göra val. Bättre val än jag gjort.

Det som är skillnaden är också att gamla Jenny hade struntat i det, 1-2 kg är inte så mycket hade jag inbillat mig, och det är det inte, men sedan blir det 1 kilo till och plötsligt har man 5 kg som smugit sig på och då börjar det bli lite siffror.

För jag har verkligen ingen panik och ångest, utan som jag fick en sådan härlig kommentar häromdagen att det är bäst att ”Mota Olle vid grinden”. Precis så känner jag! Jag är igen struts som ska ignorera det här som jag gjort så många gånger innan. Det är lättare att göra något nu än senare.

Därav det fantastiska namnet på min inledda operation ”Mota Olle. Jag väljer att ta tag i detta nu, innan jag gått upp 10 kg och får jobba jätte hårt.

Upplägg för Mota Olle är följande:

Frukost: yoghurt med banan och nötter.

Mellis en halv bar! Pepparkaka är tillbaka. Hurra! Den är supergod och härligt att den är tillbaka. Man får lite julkänsla…

Lunch kör jag choklad shake eller RTD piggilin!

(Det bästa med denna bild är att till höger i bild kommer en Cookie monster i form av cupid som skjuter chokladka. Obetalbart!)

Mellis en halv bar.

Middag kör jag som resten av familjen, men med sunt förnuft.

Så ser upplägget ut. Om det är bra får jag återkomma med info om.

Till detta ska jag försöka få in 20 minuter Rörelseglädje varje dag.

På helgen är inte heller Olle inbjuden. Då blir det vanlig mat, med sunt förnuft förstås… Nu till helgen blir det rådjurssadel med potatisgratäng och rödvinssås och till förrätt en kantarell toast. Så kanske Olle måste vara lite närvarande…

Jag tycker annars det ser ut som ett rimligt och möjligt upplägg. Man måste vara realistisk.

Jag har inte druckit några soppor sedan april förra året så jag var lite orolig hur jag skulle tycka att chokladen skulle smaka, för jag älskade den då, men nu då när den ska konkurrera med vanlig mat är frågan…

Jag tog mig som sagt en liten promenad till mitt xtravaganzacenter för att ladda upp inför operationen ”Mota Olle” Jag har tyvärr inte varit där på länge, men det är alltid så härligt att komma in! Glada Pernilla och min härliga coach Lina var där. Bara stämningen inne på centret, den härliga musiken fick mig att lugna ned mig.

Bara prata lite och få in lite atmosfär var bra för mig idag. Tror att mitt nya upplägg behöver innehålla Mental träning också. Det har det också varit lite mindre av, och jag saknar det nog lite.

Målet till en början blir att köra mitt upplägg i 2 veckor, för att sedan utvärderas.

Min största farhåga som Pernilla också nämnde var att jag måste vara försiktig på kvällarna. Så att jag inte överkompenserar mitt intag för dagen när jag väl äter mat på kvällen.

Det löser jag genom att göra en tallrik med det jag ska äta, och inte ta om. Jag får se om det fungerar. Ett alternativ är att köra soppa på kvällen, men jag vill gärna äta middag med familjen för att det ska vara så normalt som möjligt.

Nå, hur smakade då dagens första Shake på länge? Jodå, den smakade helt ok. Jag behöver nog vänja mig till att det smakade så jätte bra som jag tyckte på helfarten. Då hade den ju liksom inte konkurrens av beasås 🙂

Så det kommer att gå bra det här. Känner ingen panik heller. Det är skönt att Rensa kroppen lite och hitta ny motivation.

Nu kör vi! Hänger ni med.
Jenny

 Inlägg av kl 17:04

  15 kommentarer till “Operation ”Mota Olle” inledd”

 1. Kommer gå super det där! Du har snart gått ner de där futtiga kilona tror jag. Men jättebra att du tar tag i det! Stor kram från en som också gjort lite mindre bra val sista tiden, mest för att jag börjar bli lite nöjd med resultatet hittills. Men än har jag inte nått mitt mål.

  Kramis!

  • Aaa, Karolina. Den gamla fallgropen. Jag är duktig behöver belöna mig och jag är ju ”färdig”. Men det är sååå lätt hänt. Det är bra att du stannar upp i tid och motar Olle vid grinden 🙂 kram

 2. Vad duktig du är som tar tag i det direkt!
  Hur många kilon handlar det om?

  Jag har precis börjat om på helfarten efter en katastrofal helg då jag spårade ut fullständigt. Lag på mig hela 3kilo!!!
  Men nu har jag klarat tre dagar helfart och jag känner mig verkligen motiverad och på gång igen.
  Kram Anna

  • Hej Anna! Det är inte så många 3-4 kg som behöver försvinna, men som sagt jag kände att det var viktigt att stanna upp nu innan det går för långt. Anna du ska inte heller ha panik för att du gått upp 3 kg på en helg och fallit i frestelse. Det händer oss alla, och du ska inte känna att du är dålig. Det är svårt med alla utmaningar som presenteras för oss. Många saker hänger också ihop med att man vill belöna sig eller att det inte handlar om att man egentligen vill. Du kanske behöver se varför du föll dit i helgen? Utifrån det kan du också tänka hur du näta gång när du hamnar i samma sits inte ska hamna i en sådan position igen. Men det är en kamp och svårt, men det viktiga är att du itne får dåligt samvete utan att du tittar på ditt mål igen och hur gärna du vill nå det! Kram och massor av lycka till! jenny

 3. Gogo Jenny!
  Härlig spirit du sprider! Det får mig verkligen att se ljust på framtiden; att veta att även om det kan gå utför ibland, så har man förhoppningsvis ”tränat in ett nytt tänk” så man hanterar det precis som du gör nu; agera direkt, utan minsta ångest eller klandring. Kanon!
  Dessutom ser dina mat-mål kanonbra ut tycker jag, din frukost skulle jag kunna döda för just nu! 😉 Ser jättegott ut!
  Lycka till!
  Kramar Alexandra

 4. Ops, kom på att jag inte var inloggad förut när jag skrev kommentaren.. Hoppas den kom fram ändå 😉

  Kram

  • Tack snälla Alexandra! Jag såg ditt första inlägg.

   Jag vet precis hur du känner när du ser yougurten! Åh, vad man längtar efter de saker man i vanliga fall alltid kan äta, men håll ut. Du är så duktig och snart får du känna smaken. Det är ju sedan alla val man behöver göra börjar, men det kommer du klara galant! Det är så kul att se dina bilder för det är så otrolig skillnad! Stor kram Jenny

 5. Å ja har tänkt precis som du!! Så fort jag el om jag kommer gå upp mer en 2 kg så kommer jag att ta tag i de, för precis som du säger så är de lättare att ta tag i de på en gång en att göra de när 10 kg råkat smyga sig på :/

  Ja tyckte ditt dagsupplägg såg toppen ut! Ser smarrigt ut å nått man faktiskt kan klara av att hålla 🙂

  Lycka till å kör ut Olle 😉

  Kram kram

  • Jag tror att det är bästa sättet, för jag vill ju inte behöva gå ned 10 kg för då känns det mycket, 2-3 känns som hanterbart, och inte som ett misslyckande.

   Kanske inte rättvist att du berömmer mitt dagsupplägg, eftersom jag vet att allt ser bra ut på helfarten 🙂

   Men du Karin, det ör inte många dagar kvar och det kommer gå jätte bra!

   Kram

 6. Jenny, I love the fact that you verkligen lägger upp allt om vad som händer i ditt liv.
  Din uppriktighet kan vi alla känna igen oss i, men saken är att vi är numera medveten! 🙂
  Som du också säger, vi har gjort det aktiva valet.
  Och vi kämpar på!

  Kramar
  /Hannadi

  • Jag tror att en grundförutsättning för att lyckas är att man är ärlig, främst mot sig själv. Det är jobbigt att erkänna att man misslyckats, men om man inte gör det så tror jag att man aldrig kan gå framåt. Men som du säger det är viktigt att vara medveten om vad man gör och vilka val man gör, och man kan intr skylla på någon annan än en själv. Kram kram Jenny

 7. Det är nu du vunnit den verkliga segern, tycker jag, när du istället för att tycka att ”skit samma” tar tag i viktuppgången. Då har du kommit ifrån ”antingen-eller-inställningen” som annars är så vanlig bland oss som försöker gå ned i vikt! Bra jobbat! 🙂

  • Men det är dessa tankar jag inte tror jag inte hade haft om det inte varit för den Mentala träningen. Då hade jag inte varit redo för att tänka så. Baserat på tidigare erfarenhet så tyckte jag att sticka huvudet sanden och inte tänka på det och säga men det löser sig. Det gör det ju liksom inte och plötsligt sitter man med 30 kg övervikt och vet inte hur det gått till. Så jag är så glad att jag kommit så långt! Kram

 8. Tusen tack för dina fina peppande ord!
  Jag har verkligen deppat och mått dåligt av att spårade ut så i helgen. Och dom där tre kilona har suttit som en nål i huvudet på mig.
  Men när jag ställde mig på vågen idag så har jag faktiskt gått ner 2,8kg av dom som jag gick upp. Så nu känns det lättare igen :o)
  Nu kämpar jag på med helfarten och har bara målet framfö ögonen!
  Kram Anna

  • Du ser Anna! Det var inte så farligt. För mig är det viktig att itne väga mig för ofta. Dessutom skulle jag aldrig väga mig en måndag! Jag vägde mig alltid en freddag morgon. Det sätter trenden för helgen, om man kan unna sig eller inte. På så sätt behöver man aldrig ha måndags ångest, utan fredags glädje 🙂 bara kämpa på så kommer du kunna nå ditt mål innan du vet ordet av! Kram Jenny

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)