sep 112012
 

Jag och familjen har ju som jag berättat varit på Kreta på en riktig svenne semester med, all inklusive, Bamse klubb, Aftonbladet i kiosken och ett riktigt bra hotell.

En typ av resa som jag faktiskt inte gjort tidigare, men jag är sååååå nöjd att jag valde en charter för denna resa.

Jag tänkte visa lite bilder och även berätta lite om vad jag gillade bäst och vad jag vill rekommendera om du vill resa till den underbara ön Kreta.

Vi valde att åka med Fritidsresor och valde ut ett hotell som heter Caldera Beach och som ligger utan för Platanias, ca 30 lagom minuter från flygplatsen.

Det var lägenhets hotell, så det fanns kök och allt man. Dessutom var allt från Ikea så det kändes riktigt hemma.

Det var ett otroligt fräscht hotell, där det städades hela tiden och vår rum var alltid i riktigt bra ordning tack vara vår städerska Anna.

Till och med när jag tappade en glasbruk med honung kl 10.30 på kvällen och hade glassplitter över hela stengolvet kom en städerska och utan en sur min hjälpte oss, för man fick inte göra det själv.

Hotellet låg väldigt nära havet som ni kan se 🙂

20120911-172159.jpg

Blek och förväntansfull precis som det ska vara första dagen…

Som sagt anläggningen var verkligen jätte fräsch.

20120911-172442.jpg

Det som annars är viktigt är ju poolen. Poolen var riktigt bra. Den var i en rundad form och ganska lång. Så det kändes inte som det var tusen människor som var på samma ställe. Eftersom våra barn är lite större valde vi ett eget hörn där det var 1.40 djup vilket passade utmärkt. Det blev vår egen lilla hörna nästan.

Mycket, mycket bad blev det! Förstås lite vila på madrassen…

20120911-172905.jpg

Vad är en vecka i solen utan bomben?

20120911-173009.jpg

Eller varför inte ett dyk?

20120911-204345.jpg

Det som är det bästa med vatten lek är ju självklart att man får spendera tid med sina barn, men det är verkligen härligt att få röra på sig en hel dag och det är galet roligt att bada.

Dessutom så var det runt 30 grader så bland var det enda sätter för en blek svensk att överleva var just att vara i vattnet.

Något annat som var bra med hotellet, och det kanske var för att det var ett Blue Village hotell, men det var ju självklart underhållning varje kväll på hotellet.

20120911-204801.jpg

Upplägget är klockrent. Kl 20.00 är det underhållning för de minsta. Det är clowner och allsång. Kl 21.00 börjar sedan en riktigt bra show med olika teman, framförda av riktigt duktiga artister.

Så barn kan äta först och sedan titta på barnshowen medan mamma och pappa äter i lugn och ro…

Klockrent och matro för mammor och pappor.

Som sagt kl 22.00 är showen slut och vår familj också av all värme och upplevelse, men man måste ju avsluta kvällen med en liten drink till utsikten…

20120911-205207.jpg

Eftersom detta var min första riktiga svenska charter så måste jag säga att det var riktigt, riktig bra. Om det handlar om en enkel vardag utan måsten och med mycket bad. Då var denna resa perfekt!

Jag kan inte bara rekommendera Kreta utan även Caldera Beach. Det var toppen, men ett litet avdrag för stranden.

Den var nämligen den stenigaste strand jag sett. Det gick inte att gå ned alls i den då det var så galet mycket sten!

Tyvärr hade vi lite otur då det dessutom var röd flagg hela veckan och var alldeles för stora vågor, men det går ju ändå att jaga sina fina barn på stranden…

20120911-205624.jpg

Imorgon tänkte jag berätta lite om all inklusive! Är det bra,och fungerar det för en som lagt om sin livsstil?

God kväll!
Jenny

 Inlägg av kl 20:57

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)