sep 132012
 

Ja, det är verkligen en bra fråga, är valet All inclusive bra när man är ute och reser? Eller frågan kanske borde vara är det bra när man försöker hålla vikten?

Jag kan säga att jag verkligen väntade till sista sekund med att boka All Inclusive. Tre dagar innan bestämde vi oss.

Ni vet jag har ju grym ångest bara det är en buffé. Här skulle det vara buffé och alla dessa val man ska göra under en hel vecka. Så jag hade lite ångest, men sedan tänkte jag att det här ska jag klara av!

För jag kom på att det är väldigt bra när man har små barn. Då behöver jag inte ha ångest när dottern inte äter det vi beställt in, utan då kan man bara skicka iväg henne att hämta något när man smakat på lite olika saker.

Nå, hur gick det?

Jo, det var det bästa jag gjort! Det är toppen att kunna äta och dricka när man vill och inte hålla på med pengar.

Dessutom kunde man göra bra val, eller låta bli att göra det. Och det fanns så galet många val att göra.

Dels så fanns det ju många rätter att välja mellan, och många olika teman för att maten skulle variera sig. Så för min del blev det mycket grillat kött med grekisk sallad och supergod tsatsiki. Deras fetaost var otroligt god,och den kanske det blev lite för mycket av, men är det semester så 🙂

Självklar fanns det härliga frukter också. Man kan väl säga att det blev en del vattenmelon…

20120913-071026.jpg

Sedan fanns det ju tre bord av bara efterrätter, olika dessutom varje dag! Det var jobbigt för jag är en liten dessert gris! Men det som var skönt var att jag inte gick in i den där känslan som säger. Jag är på semester och kan äta vad jag vill! Jag tycker jag gjorde bra val och unnade mig, men ändå körde enligt min plan. Det kändes skönt.

20120913-071146.jpg

Jag valde däremot att ta lite efterrätt på kvällarna, men tog bara ett par munsbitar. Sedan valde jag att äta ganska mycket GI inspirerat. Så det blev inte så mycket kolhydrater egentligen och det var väl räddningen.

Det som egentligen är den största utmaningen är ju alla gratis drinkar som ingår. Klart att man inte behöver dricka dem, men det är ju ganska gott och det finns ju barer överallt!

20120913-071347.jpg

Så där blev det kanske mer kalorier än vad man tänkt sig.

Dessutom så körde egentligen samma regler som hemma, och jag åt inga pommes på en hel vecka, vilket jag alltid brukar göra på semestern. Men det blev lite läsk och gör och häpna en del chips! Man när man solar och badar i havet så blir man otroligt saltsugen tydligen. Men det var det värt och också ett val jag gjorde.

Så imorse vägde jag in mig och jag hade kanske gått upp 500 gram på en vecka. Helt ok! Det får man ju säga var riktigt bra att det inte var mer.

I och för sig har jag gått upp lite innan semestern som blir höstens projekt att göra sig av med, men jag är nöjd för att semesterresan inte rusade iväg med vikten,

Anledningen till att det gick bra heter nog i alla fall Rörelseglädje! Jag har varit ute och prommenrat, badat, simmat och gått på vattengympa och verkligen försökt röra på mig. Så intag och uttag har varit i balans.

Så jag svarar JA! Jag kan verkligen tänka mig att åka på All Inclusive igen nu är jag vet att jag klarar det. Dessutom skapade det som jag hoppas på mindre konflikt med dottern som inte gillar mat. Hon kunde testa och äta lite av olika saker och jag kände mig för det mesta inte stressad för att hon inte äter. Sonen blev förstås kär i snackbaren och simmade och hämta chips och läsk hela tiden. Fast han gick tillbaka…

Har du några bra eller dåliga erfarenheter av All inclusive?

Mvh
Jenny

20120913-073136.jpg

 Inlägg av kl 07:34

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)