mar 062011
 

Så är man tillbaka efter sin härliga utflykt till Växjö. Jag vet att Karin på xtravaganza lovat 15 grader och strålande sol. Nja, 15 grader var det inte, men strålande sol!

Egentligen skulle hela familjen åka med, men ibland blir det inte som man tänkt sig. Istället hade jag tur att en av mina bästa vänner Arzu kunde ställa upp och följa med. Det är ju skönt att ha med någon man känner, som också inger lugn.

Resan började med tåg kl 14.o0 mot Malmö. Vi åkte x2000 och det gick bra. Efter en litet byte i Alvesta så kom vi lite fnissiga fram till Växjö.

På väg till Hotellet hittade vi en stol…

När vi väl kom till hotellet så var vi väldigt fnissiga och vi såg nog ganska vilda ut med mössorna på sne. Hoppas vi inte skrämde receptionisten för mycket.

Rummet var jätte mysigt och det var skönt att äntligen komma fram!

Vi åt middag på hotellet. Det fanns en bra buffet med grönsaker, men själva middagen var chilli con carne med massor av bönor. Så jag åt inget av det. Kände att det skulle vara lite ångest av att bli lite pruttig…

Sedan tänkte vi att vi skulle ta en liten drink på stan och prata lite. Eftersom man är i en helt främmande stad så frågade vi i receptionen vart vi skulle gå. Vi kom ganska snabbt fram till att vi inte ville hänga med 18 åringarna. Inte för att det är hemskt, men vi var mest sugna på att ta det lite lungt och prata. Så vi blir skickade till PM, ett trevligt och snyggt litet ställe. Däremot så var det inte så många människor, ganska tomt helt enkelt.

Nåja, som tur är blir det inte roligare än man gör sig, så vi hade en trevlig kväll. Dessutom ville man ju komma i säng ordentligt så man var pigg och fokuserad.

Jag hade en så galet knasig dröm på natten om min föreläsning jag skulle ha. Jag drömde att jag kom jätte sent och att alla var sura på mig för det. Dessutom så var föreläsningen ute i snön och det var så kallt. Jag kunde inte få igång datorn och tills slut började alla att gå. Dessutom så såg själva publiken märklig ut. Så när jag vakande på lördagen tänkte jag att det kan ju inte bli sämre än i drömmen…

Vi gick upp tidigt på lördagen. Det är så lyxigt att få sova på hotell och äta hotellfrukost.

Tog egentligen det jag äter hemma, fast i stället för gröten så blev det lättfil med musli, två grova mackor och ett ägg och lite jucie.

Jag är dålig på att fråga efter saker på hotellet. Däremot så var det några tjejer som frågade efter gröt och då sa de att de skulle fixa det. Då tänkte jag att det hade jag också velat ha! Men då hade jag redan ätit.

Däremot ska jag tänka på det till nästa gång.

Efter det checkade vi ut och gick till xtravaganzacentret och möttes av Karin som var den som bjudit in mig.

De var så snälla och goa och verkar ha så kul tillsammans. Tjejerna fixade frukt, fika och barssnacks.

Det är lite märkligt att se ett tidningsställ med sig själv. Det är det verkligen.

Sedan började folk droppa in och man blir lite nervös. Mest tänker man på, tänker om jag börjar svamla, eller att folk tycker att det är tråkigt, eller att jag inte berättar det som jag tänkt.

Men, man kan inte ändra sig så det är bara att bita ihop och köra igång.

Oj, vad jag pratade på. En hel timme pratade jag…

Sedan fick jag fina blommor, som jag tåg med mig på tåget hem! Det var inte lätt, men nu står de här.

Jag tror att det gick bra. Det var roligt i alla fall, och jag har fått mail av Lejla och Michaela som var där och de skrev så fint och gjorde mig så glada! Så tack tjejer!

Det som var jätte kul var att många ställde frågor och kom fram och pratade och diskuterade efteråt. Det blev så avslappnat och trevligt.

Det var jätte kul att prata med Magdalena som gått ned 30 kg och varit så duktig. Hon  var  lite osäker om hon skulle börja och  blev rekommenderad av sitt center att läsa bloggen. Jag tror att hon kände igen sig mycket och tänkte ”att kan hon kan jag”. Så enkelt är det faktiskt. Det är verkligen så att kan jag så kan ni!

Sedan var det dags för en snabb lunch innan det var dags att åka hem. Vi gick runt och letade efter de tips vi fått av tjejerna på centret, men vi gick ltie fel och väskan var tung. Till slut blev det Ali Baba kebab hak. Inte mitt vanliga val. Jag tog en rulle, men jag åt bara köttet och lite bröd. Jag tycker faktiskt inte att det är så gott. Det är så fett när man äter det.

Jag vet faktiskt inte om det var att jag ätit så onyttigt och som kroppen inte är van vid, eller att x2000 är ett mycket snabbt tåg, eller kanske en kombo av det. På vägen hem mådde jag så illa att jag knappt kunde hålla mig. Dessutom så var jag så trött efter föreläsningen. Det blir som spänningen släpper. Jag blev så trött och bara somnade på tåget, sedan vaknade jag och mådde som sagt sååååå dåligt.

Det var i alla fall skönt att komma hem och titta på lite melodifestival med barnen.

Så sammanfattningsvis så var det super trevligt i Växjö och roligt att få träffa några av dem som hänger här på bloggen!

Kram och god natt så hörs vi!
Jenny

 Inlägg av kl 23:39

  3 kommentarer till “Inspiration i Växjö”

  1. Kul att det gick bra! Grattis! 🙂

  2. tydligen är det så att X2000-tågens kurvor o svängar inte är rätt ”doserade” därför får många åksjukesymtom……..har jag hört. Kul att det gick bra i Växjö, retar mej fortfarande på att jag var sjuk när du var i Kalmar. Kram 🙂

    • Hmm, kanske det är det. Jag åker ju vanligt tåg varje dag så jag tycker ju det borde räknas, men usch! Hoppas de doserar om snart för så vill jag inte må igen. Jag ska till Karlskrona i april, det är ju inte Kalmar, men det är ju ganska nära? 🙂 För man kan inte rå för att man är sjuk. Kram Jenny

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)