Dec 192011
 

Inte nog med att det äntligen kom snö, jag har städat hela mitt hem och julpiffat. åh, vad nöjd jag är med mig själv.

Även om det är super tråkigt när man gör det så är det en otrolig känsla när man tittat ut över sina domäner och knappt känner igen dig. 🙂 Om vi nu bara kunde hålla det så här till jul så är det den enda julklappen den här mamman önskar sig…

Fast nu ska det väl inte låta som jag slavat hela helgen. Det har även funnits tid till skoj, i lördags kväll var vi hembjudna till vänner och blev bjudna på otroligt god mat, och vin.

Kvällen till ära fick vi äta tupp i gryta, eller coq a vain ( pardon My french) och det var väldigt gott.

20111219-073128.jpg

Inte bara på grund av maten, men det var en jätte trevlig kväll. Däremot blev det inte så sent för våra små barn blir inte på det bästa humöret när de är upp för sent, och då måste man lyssna på signalerna innan det blir full kaos.

Så Söndagen var fullt av städa. Ja, förutom ett avbrott för granletning det vill säga.

Vi har det ju lyxigt som får åka ut i skogen hos markägaren och välja ut vår gran. Detta är tredje året vi gör det och det är mysigt och lyxigt att få göra det, och tradition som man längtar efter.

I år var det lite kladdigt i skogen och sonen hade sin overall på skolan så jag ville inte klampa runt hela dagen och leta efter den perfekta granen, men i år hade vi tur. Plötsligt stod den där efter bara ett litet tags letande.

TADA!

20111219-073605.jpg

Jag bara kände när jag såg den, att den är min! Honom ska vi ha! Så maken hjälpte till med ddt praktiska…

20111219-073718.jpg

Min dotter tyckte att det var den fulaste gran hon sätt, och blev jätte sur. Jag tror att det var för att det gick för snabbt och att hon också ville välja. Så lite opedagogiskt kanske, men just då började lillebror deklarera, om möjligt lite dramatiskt, att hans fötter höll på att ramla av! Så dottern sitter på en stubbe och är sur, och sonen gråter för att hans fötter faller av och maken släpar på en gran mitt i skogen och jag blir mest lite fnissig.Ja, vem kunde ana att hämta en gran i år skulle leda till en Norénpjäs…

Jag vill alla fall lägga till att min gran är JÄTTE fin, och jag är glad att den blev min och jag ångrar inte valet alls, eller jag kanske får återkomma när de står inne i vårt hus…

Hoppas ni har haft en jätte bra helg, utan några Noréndraman!

Sista veckan innan jul nu, njut så mycket ni kan!

Kram kram
Jenny

 Inlägg av kl 07:48

  En kommentar till “Den vill jag ha!”

  1. Den ser riktigt fin och tät ut! 😀 Ha ha, ja alla som har barn kan nog vittna om att många tillfällen i juletid urartar sig till Norénpjäser emellanåt! Inte minst vuxna som blir besvikna. Maken byggde ett pepparkakshus förra veckan här hemma efter en egen ritning, men råkade limma ihop ena sidan med dörren uppe vid taket. Ett tak som dessutom säckade ihop för att det inte varit inne i ugnen länge nog… En irriterad och frustrerad man slängde alltihop med buller och bång i papperskorgen… 😉 Men man får njuta av det som blir bra istället för att gråta över spilld mjölk…

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)