Nov 272012
 

Jag tyckte inte det var så svårt att gå ned i vikt. Jag drack mina soppor och kilo efter kilo försvann. Men när man sedan börjar äta och låta alla ledstjärnor vara medverkande. Det är då det stora jobbet börjar.

För plötsligt ska du göra val. Ska jag äta den här kokosbollen med 300 kalorier? Om jag gör det vad blir konsekvensen och kommer jag kunna genomföra det jag måste göra?

Så att göra val hela tiden kan vara jobbigt. Speciellt i dessa tider då lussebullar, julmat, julmust och skumma tomtar är överallt och försöker övermanna en.

Så julen är ur viktperspektiv inte bra, men med planering ska det gå, och att man innan man går på en fika och mat aktivitet har bestämt vilka val man ska göra innan. Eller när man ser utbudet,att snabbt göra en uträkning vad man ska satsa på!

För min del så blir det 2 julbord, en julfest, julaftons middag och Nyårs middag. Så hela 5 stora måltider som kommer innehållna miljarder med kalorier! Så jag kommer behöva göra val.

Så innan jag går på dessa middagar ska jag göra val, och det kan till och med bli så att valet är att njuta och tänka dagen efter. Men bara jag bestämt mig innan hur jag ska göra så ska det gå bra.

Undvika goda musten och peppisarna så mycket som möjligt. För där kan man lätt få i sig mer än man tänkt sig.

Ta det försiktigt med julgodiset!

Ät långsamt så du känner när du är mätt!

Ta från julbordet sist för då känns det lite pinsamt att ta om.

Använd en förrättstalkrik till Huvudrätten så tar man ju mindre!

Tänk på att nubben, även om den rinner ned, så innehåller den galet med kalorier. Dessutom är det ju den man mår dåligt av dagen efter…

Så bring it on julen jag är redo! Jag har en plan och jag kommer ha bestämt mina val när det är dags!

Jag måste också få dela med mig av en fin teckning som min son ritade och skrev( hurra) igår!

20121127-073826.jpg

Härligt att vara världens bästa familj! Även om kanske inte så ofta går omkring och säger ”sssssss”. En teckning från väldens sötaste som är bättre än alla julbord i världen. Dessutom är den kalorifri 🙂

Så nu säger Patrik och jag hej tills vidare och hoppas att era julval är klara?

Hej hej
Jenny

20121127-074033.jpg

 Inlägg av kl 08:46

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)