maj 222013
 

Varför gör man ibland saker och varför låter man ibland bli?

Igår visste jag att jag borde gå ut och springa för att träna till Vårruset. Klockan var typ 19:30 och det duggade lätt. Jag var trött efter arbetsdagen och vi hade haft kompisar över på en spontan middag. Så jag ville bara lägga mig i soffan och zappa.

Men så struntade jag i det och tog på min joggningkläderna och gav mig ut på en för mig lång tur.

4 hela kilometer orkade jag. Nu vet jag att mina löparvänner skrattar åt mina 29 minuter det tog att springa dessa kilometer. Så javisst, ingen toppen tid, men helt ärligt så är det en vinst för mig.

Bara att jag gick ut i går gjorde att det var en vinst för mig! För ingen del av mig ville, men jag övervann mig själv!

Jag kan ju säga att jag var ganska trött när jag kom hem, men nöjd över att jag gjorde det!

20130522-075157.jpg

Jag ser nog lite vild ut när jag springer…

Så vad är det som gör att man gör jobbigare val? Varför gjorde jag det igår, när allt talade emot. Varför bytte jag om och valde att springa?

För detta gäller faktiskt inte bara detta tillfälle.

Det kommer ju till andra val också som tex att välja bra mat. Varför väljer man att äta bra, när det är så lätt att äta kakor och gå på MacDonalds istället?

Nu kanske ni tror att jag har ett svar? Nä, det har jag nog inte. inte ett generellt svar som gäller alla. För det är en stor fråga. Vad får oss att inte välja den lätta vägen ut?

För min del är det nog så att jag gillar mitt nya liv. Jag gillar att vara normalviktig, min kropp mår bra av att äta bättre, och att gå ut och springa ger min energi och avslappning. Så jag ser en belöning i att göra ”rätt”.

Det är motivationen varför jag gick ut i går, för att det får mig att må bra! Det kanske inte är krångligare än så…

Dessutom känns det bra att ha tränat inför ett lopp, om än kort, för att då kan jag njuta mer av picknicken på måndag… Kanske det är motivationen till att jag sprang igår, att jag vet att ju snabbare jag springer desto snabbare får jag picknick?

I alla fall nu är det bara 6 dagar kvar och jag börjar bli redo och jag gillar att göra bra val. Det gör mig stolt. Hade jag legat kvar i soffan och slappat med ett gäng kakor hade jag inte känt mig lika nöjd, eller varit mer förberedd på loppet.

Så jag tycker att du också ska övervinna dig själv, välj inte den lätta vägen ut 🙂

Heja heja
Jenny

 Inlägg av kl 08:09

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)