jan 262011
 

Tydligen har jag ingen karaktär när jag är sjuk. Jag har bara ätit onyttiga saker, som choklad, pizza och jordnötter. Men det känns som det kvittar för det har bara gällt att få i sig något. Så socker och salt har varit viktiga att få i sig.

I ärlighetens namn så var chokladen jag åt jätte äcklig! Jag vet inte vad det var för fel, men äckligt var det. Egentligen smakar ju inget bra när man är sjuk.

Jag vaknade igår morse med 40,2 grader i feber. Det kändes som jätte mycket! Nästa så man kan dö? Jag hade dessutom drömt såååå konstigt. Jag försökte sortera inlägg på Facebook både till höger och vänster, men det gick inte. Så lite konstig blir man av så hög feber. Dessutom svettas jag som en tossig tok ena sekunden för att sitta och skaka av köld den nästa. Jobbigt när kroppen inte kan bestämma sig.

Eftersom det var min 4:de dag med feber fick jag åka till doktorn som sa att jag mådde bra, eller det var inte bakteriellt så han sa att det troligtvis var influensa. Han kände igenom alla muskler och konstaterade att de var svullna.

Så jag fick åka tillbaka till doktorn i morse och lämna lite nya prover och det såg bra ut. Nu är febern förhoppningsvis på väg ned och i morse hade jag bara 38,8 så det är bara att fortsätta knapra lite tabletter.

Jag är inte så förtjust i läkare och vårdcentralen, men läkaren och systern som tog alla prover var helt underbara och man kändes väl omhändertagen. Man fick till och med flera leenden av dem.

Annat var det med hon som tar emot. Surare människa får man leta efter, och otrevlig. När jag kommer för att skriva in mig så suckar hon för att hon måste ta emot en patient. Hon ber mig sätta mig i väntrummet och jag säger att jag har med mig ett prov hemifrån som jag skulle lämna direkt till labbet. Hon svara surt att ”Ser du inte att det är flera som väntar”? Jodå, men läkaren bad mig gå med den direkt till labbet på morgonen. Men om du vill att jag ska sitta och vänta så göra jag det. Hon muttrar något om att det är väl ok.

Men varför måste man vara så otrevligt? Om hon inte gillar sitt jobb så ska hon inte sitta som ansiktet utåt för en hel vårdcentral. Nu vill jag inte att ni ska tror att detta är första gången som hon är så här och att det är det jag gör min bedömning på. Hon verkar helt enkelt inte gilla sitt jobb.

När jag kom hem efter vårdcentralen så gjorde jag en kurrerings frukost och det var det längsta jag stått på benen på flera dagar.

Det roligaste var när jag var på väg hem så mötte jag en man på parkeringen som verkligen tittade på min mössa som det lös ”Fabulous” på. Han möttes ju av detta:

Inte någon som är så värst Fabulous alls skulle jag vilja säga…

Nu har jag suttit upp länge nog och ska gå och lägga mig och vila.

Hoppas ni mår bättre än jag!
Sjukis

 Inlägg av kl 10:31

  23 kommentarer till “40,2 grader, jordnötter och pizza”

 1. å din stackare, influensa är inte kul. gissar att du inte har vaccinerat dej…jobbar själv på läkarmottagning och älskar mitt jobb, hade du varit hos mej så hade du fått en klapp på kinden o blivit väl omhändertagen. kram Katharina i Kalmar

  • hmm, nä jag vaccinerade mig förstås inte. Kanske man ångrade igår, men jag är inte förtjust i vaccin heller så man får väl ta smällen så att säga. Låter som jg skulle behövt gå på din vårdcentral och fått lite omtänksamthet! Lite långt att åka bara. Det vet jag ju nu… Kram Jenny

 2. Åh va jobbigt att vara sjuk.. Hoppas du blir frisk snart!

 3. Dagens asgarv! Ha ha ha, allt annat än fabulös… Hi hi Stor krya-på-dig-kram från mig.

 4. Å kära vännen, ja ve att detta inte gör dig bättre, men om de e till nån tröst så ligger ja också här hemma å tror att ja ska dö!!! Har också feber å som du svettas å fryser ja om vart annat. ja orkar knappt resa mig för att shaka mina shaker… men ja måste, så ja masar mig upp! 🙁

  Du en knasig fråga….. fick du massa beläggningar på tungan??? (av pulvret alltså) Känns som om de växer hår på tungan, väldigt irriterande, å så e ja så torr i munnen 🙁
  Min konsulent sa att man skulle gurgla i wichyvatten, men de hjälper inte 🙁

  Kram på dig å krya på dig!

  • borsta med tandborsten! hårt och länge! Skölj, borsta igen, skölj! Det är det enda som hjälper för mig med tungan!

  • Tack Karin! Jag håller sakta på att återhämta mig. Stackars dig och gå på helfarten är ännu tuffare! Krya på dig massor du med!

   Angående tungan så är det samma som Sara ger tips på. Jag borstade tungan med eltandborsten och det blev bättre. Däremot så kan jag säga att beläggningen försvann för min del på en gång när jag började att äta mat. Det kan vara skönt att veta för ajg var orolig att jag skulle ha en luddig tunga resten av livet… Kämpa på och bli nu frisk! Kram Jenny

   • Hej vännen
    Med tanke på din feber så känner du dig säkert lika matt som jag.
    Kände mig lite bättre idag. Blir jobb för mig i morrn.
    Ja jobbar 15-20 i morrn, inte så farligt pass, ja tror jag klarar de.

    jag har varit en duktig tjeje i dag, jag tog fram kalendern, å skrev upp vilka dagar jag ska träna! Jag märkte förra året när jag tränade inför vårruset att de va lättare att få träningen gjord när jag skrev upp den. Så from nästa vecka ska jag följa mitt träningsschema 🙂

    Hoppas du kryar på dig under helgen! du har säkert som jag sett hur underbart väder de varit de senaste dagarna, vore härligt att kunna gå ut en stund å njuta av de fina vädret!

    Å du, i da har vi bokat en resa!! Om 4 mån åker Micke ja å våran äldsta dotter till Turkiet i en mån!! Med all inclusiv! Å då ska ja väga 65 kg! Eller hur 😉

    Kram på dig!

 5. Krya på dig! Tack för att du delar med dig av dagens bild! 🙂

  • Ja, det är för härlig och det bästa är att det var den bästa bilden! Jag tog några innan och jag fick nästan panik och tänkte med HUR SER JAG UT! Så tänk att ni fick se den bästa bilden. 🙂

 6. Krya på dig ,hoppas du snart blir den pigga Jenny igen,mvh mona.

  • Tack Mona! Pigga Jenny börjar skymta någonstanns. Idag orkade jag gå upp för trappan och väcka barnen! Febern börjar lägga sig så det är på väg åt rätt håll!

 7. skulle vara lite kul att få se den sämsta bilden………;-) kram Katharina

 8. Usch för att vara sjuk, hoppas du får bli frisk snart! Åh skickar jag lite ris till dessa människor som sitter på helt fel arbetsplatser! Blir helt knäpp på det, speciellt om det har med barn och sjukvård tycker jag; min dotter är helt fobisk mot sprutor (alltså inte fjantig utan verkligen livrädd!) och självklart har hon en sjukdom som gör att hon måste ta ett antal blodprover per år för att ställa in medicinen rätt. Vi hade för ett tag sedan en sköterska på barnkliniken (!) som inte alls fattade när jag sa att hon måste ligga ner när hon skulle ta provet annars skulle hon nog svimma… Tror du att hon förstod? Nej då, ”det går nog så bra ska du se!” (typ, stirrig morsa som daltar med sin unge 😉 ) Men när dottern sedan var på väg att svimma var det mer mitt fel som inte talat om att hon var såå känslig! Grrr! Som du säger; förstår att de vill ha ett jobb, men de ska inte sitta som ansiktet utåt när det är så uppenbart att de inte tycker om sitt jobb!

  Långt inlägg blev det, hoppas du blir bättre snart!

  /Millan

 9. Hoppas det har vänt och att du mår bättre! Var på XV träff idag och blev så fundersam nu, fått info om att det var okej att dricka RTD under helfart. Dvs jag blandar mellan pulver och RTD, blir kanske 1 RTD varanan dag (underlättar verkligen när man ska i väg på olika aktivteter). Nu fick jag info att det inte var okej. Hur gjorde du under helfarten? Krya på dig!

  • Hej Anna! Jotack det är väl bättre, men inte 100%, men det går över!

   Angående svaret du fick på RTD att inte blanda så förstår jag inte varför inte? Jag blandade vilt mellan soppor och RTD. De är pefekta när man inte har möjlighet att laga till soppan. Vissa veckor blev det en varannan dag och andra dagar inte alls och det fungerade perfekt för mig. Hanna som också bloggar här äter RTD 3 ggr o
   dagen och det fungerar.

   Jag kollar om jag missförstått och återkommer. Ha en bra kväll! Jenny

 10. Hejsan Jenny!!
  Först vill jag skicka en massa KRYA PÅ DIG kramar!!!!
  Sen vill jag även säga att när jag började läsa din blogg så såg jag att du hade klarat av att gå ner 30 kg på 15 veckor, och jag måste säga att först trodde jag inte på dig….
  När jag började på Xtravaganza i mitten på oktober sa jag till min coach att jag ska minsann ha klarat gå ner 30 kg till den 31 jan då min pojke fyller 10 år, idag när jag vägde mig så visade vågen -30.3 kg!!!! Gissa om jag blev glad 🙂
  Min viktresa har varit lite som en ”tävling” med dig (fast du inte vetat det, haha) att ”har Jenny klarat det, så ska jag”
  Så TACK för att du är så inspirerande och delar med dig av din viktresa.
  Vill du så titta gärna in på min blogg http://www.varonskelista.blogg.se
  Ha en jättehärlig fredag/Josefine

  • Haaha Jossan! Vad fräckt att ha en tävling med mig utan att jag vet om det! Nä, det är underbart att titta på din blogg och GRATTIS till de 30,3 kg! Underbart! Se till att köpa massor av nya kläder och njut av din nya kropp! Jag vet, det är många som inte kan förstå att det kan gå så fort och det är så roligt och jag älskar att höra att alla de som inte tror på det har fel! Kämpa på och fortsätt skriva din fina blogg och kom ihåg det är nu livet börjar! Kram Jenny

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)