mar 272011
 

Jag överlevde helgen…

Men jag ska inte säga att det var helt lätt. I går lördag så hade vi bjudit in 13 söta flickor på biokalas hemma hos oss. Mysigt kan man tyckte, och det var det. Däremot så hade jag glömt hur det är att vara liten flicka, och hur fnissigt det kan vara och att de faktiskt kan låta VÄLDIGT mycket.

Turligt nog lyssnar alla så fint och är duktiga när man ger dem uppdrag. Så vi klarade oss igenom en Taco buffé, marängsviss och popcornsstrutar på 1 timme och 30 minuter.

Taco är ju bra mat. Själv fick jag i mig en tortilla och 1 liten tacobåt. Smarrigt och man kan ju ha mycket grönsaker i! Dessutom så hällde jag och svärmor dricka och hjälpte alla att få mat på sina tallrikar samtidigt som vi också försökte få dem att sluta fnissa och få i sig lite mat också. Så matro kan jag inte säga att det var för min del, men flickorna hade super kul och det är ju därför man gör det!

Sedan började filmen och det la sig en tystnad som efterföljdes av kissnödiga flickor, mer popcornsätande och en strid ström av frågan ”Kan jag få mer dricka?”.

Dagen bjöd på ”Chiuchauan i Beverly Hills 2. Kanske inte top 10 på min lista, men det var många ohh, och ahhh i salongen. Så den föll nog flickorna i smaken.

Själv valde jag att att äta marängsviss, med grädde. Det var väldigt gott och kanske det som jag älskar mest i efterrättsväg. Men usch, vad jag mådde illa på kvällen! Jag bara ville kräkas. Det är verkligen så att min kropp inte klarar av fett längre. Vilket förstås är bra för då håller jag mig undan skräp!

Efter alla flickor åkt hem var jag ganska trött, men jag och svärmor tog ändå en promenad, vilket var det minsta jag kunde göra för att kompensera min sviss. Dessutom var det skönt med lite frisk luft och tystnad kan man säga…

Jag kan lova att jag somnade mycket tidigt i går kväll!

Så blev det söndag och dags för familjen och gudmödrar att komma på besök. Min dotter har 3 stycken för jag kunde inte välja bästis. Det är ju trevligt för henne att ha många som måste gilla henne.

Idag valde vi att inviga grillen för säsongen. Hamburgare! Det är sååååå mycket godare på grillen än när man steker i panna. Nu vill jag grilla allt! 25 personer var vi, barn och vuxna i en härlig röra och då passar ju grillen bra.

Självklart behövde vi en tårta idag. Det var så fin. Heja ICA! De kan verkligen göra fina grejer, även om den är lite amerikansk…

Det är så skönt att få säga till sig själv. ”Jenny, du är en bra mamma även om du beställer en tårta.” Jag har nämligen tidigare fått för mig att jag bara måste baka allt själv. Idag så köpte jag tårtan, bad mamma baka mina favokakor och köpte färdiga småkakor. Alla verkar gilla mig ändå! Så jag är så nöjd att jag inte la mer stress på mig utan valde the easy way out…

Så visst. Det blev en hamburgare, tårtbit och 2 chokladrutor för min del. Så ingen flaggan i top dag, men ändå min dotters födelsedag så jag är nöjd med mina val ändå. Ingen läsk och bara 3 chips. Man det finns så mycket onyttigt kan det lätt gå överstyr och det gjorde det inte.

För att kompensera lite tog jag ut min cykel för våren och tog en tur med dottern som fick en cykel av familjen i födelsedagspresent. Mer av det kommer det ju att bli och det ser jag fram emot.

Så det har varit en intensivt trevlig helg och imorgon är det måndag igen. Dagen kommer att bjuda på dansträning då min dotter och hennes kompisar ska träna inför en show och jag lovat att vara med. Så var den nya veckan igång igen…

Hoppas ni har haft en bra helg, så ser vi fram emot en ny spännande vecka!

Kram från en trött Jenny

 Inlägg av kl 19:32

  6 kommentarer till “13 popcornätande flickor och illamående…”

 1. Vilken härlig helg! 🙂 Och vilken tur att dom gillade dig fastän du inte bakade allt själv! 😉

  Jag har inte invigt min cykel för säsongen ännu för jag tappade min hjälm i klinkret i vintras. Och jag cyklar inte utan hjälm… 🙂

  ha det gott!

  • Jag måste också köpa ny hjälm för i min hade en mus bajsat. Cyklade dock eftersom dottern ville inviga sin cykel! Men det går emot mina principer att cykla utan så det blir snabbt handla en ny som gäller! 🙂

 2. Vilken fin tårta! Låter mysigt med ett sånt ”fnitter-kalas” 🙂 Vi har satt upp vår studsmatta i helgen, snacka om rörelseglädje! Ha en fin vecka!

  • Studsmatta är verkligen vår! Vi fick lite snö igår så ännu är våran inte resa att möte våren… Jag kan lova att det var fnissigt på kalaset. Man saknar lite att få vara en fnissig liten flicka! Kram Jenny

 3. jag fyllde år för ett pat veckor sedan och ville ha kalas. Jobbar heltid och tränar mycket under veckorna så att baka eller laga mat själv ville jag inte. Så jag köpte familjepizzor och köpetårta och jag var jättenöjd över det beslutet!!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)