jan 222017
 

Nu är jag hemma efter en härlig helg med finaste vänner och maken.

När jag och en av mina bästa vänner fyllde 40 åren efter varandra bestämde vi oss för att bjuda oss och våra makar på en weekend någonstans.

Snart blir jag 42, och i helgen fick vi äntligen till det! En mysig weekend på Färna Herrgård blev det.


Vi kom ju inte så långt med tanke på att vi pratade om allt från Barcelona till Island, men detta blev fantastiskt bra och skönt att det var relativt nära.

God mat, goda vänner och en hel del skratt precis som jag hoppats på.

Dock var det toppen att vi redan åkte på fredaglunch och hade en lugn och skön eftermiddag då man hann komma ned i varv och verkligen slappna av.

Fredagkvällen bjöd på 4 rätts meny med bland annat renrygg från Eliasson. Vi var dock lite frågande hur han skulle klara sig utan sin rena rygg, men gott var det.

Man kan väl säga att man inte var så hungrig när man lämnade matsalen, kanske inte heller helt nykter…


Lördagen var även den fullspäckad med mat och lugn. Alltså det är märkligt hur mycket man kan äta, men först en redig hotelfrukost, därefter en isig promenad, besök på systembolaget i Skinnskatteberg för att sedan glida in, inte fullt så hungrig, på en superb Afternoon Tea med varma scones och fina bakverk.


Därefter blev det lite mysig tid på Färna SPA som ligger i anslutning till Herrgården. Dricka bubbel liggandes i varmkälla utomhus med solnedgången som utsikt gjorde inte SPA besöket sämre. 

Enda nackdelen är att det inte är super härligt att tränga ned sig i en bikini när man ätit så mycket, men på något sätt är ju inte det Färnas fel…

Sedan fick man vila upp sig med en sovpaus innan det var dags för nästa 4 rätters middag som slog fredagens i smakupplevelse.

Det bjöds på sotad lax, lamm och Snövit, kronhjort med Messmörssås och en citrus efterrätt av hög klass och så klart god dryck.

I vanliga fall är jag en icke fan av messmör, men detta var sjukt gott!

Så inga klagomål på maten alls!

Som toppen på en fantastisk helg tog vi ett steg tillbaka till 90 talet och blandade oss själva en Ragnar, Absolut Currant, fruktsoda och lime. Lika gott som jag minns det…


Det var inte sista gången vi gjorde den Throwback till 90 talet med Ragnar  🙂 

Så en mycket välbehövlig helg med skoj, vila och njutande för att ta sig an våren 2017.

På tisdag ska jag träffa läkaren angående mitt knä och prata om vad de såg på röntgen så skönt med en bra helg så jag är redo.

Ha en fin söndag!

Jenny 

 Inlägg av kl 19:03

  En kommentar till “Färna med Ragnar”

  1. Låter som en super härlig helg!! Känner igen mig så väl med det här med god mat o dryck och sen njuta av spa.☺️ Nu är det snart helg igen, ha det så bra!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)