Nov 092012
 

Igår sändes det första avsnittet av ”Aldrig mera fet” som kommer gå på TV3 på torsdagar kl 20.00 under hösten.

Igår fick vi följa Linda och hennes otroliga viktresa där hon under ett år tappat 54,6 kg med Xtravaganza.

Fantastiskt att se och man blir nästan lite tårögd på slutet när man ser hur det otroliga jobb hon gjort gjort ett fantastiskt resultat. Härligt att man fick följa henne under så lång tid, så att man förstår att det inte handlar om en quick fix!

Dessutom så fick jag ju se min egen bästa coach Lina och en annan otrolig coach, Pernilla i bild vid slutvägningen. Tyvärr fick man inte se så mycket av dem under själva programmet  🙂

Så Linda gick på samma center som jag så jag kände mer än väl igen mig…

Nu vill jag inte heller vara negativ, och mot viktminskningsprogrammet har jag inget att säga, det är det bästa som hänt min kropp, men jag måste säga att jag tyckte TV programmet var dåligt på att visa hur Xtravaganzas program verkligen fungerar.

Det blev mycket fokus på träna. Man pratade knappt om den goda energin. Det vill säga maten som är nyckel för att göra en förändring. Jag hade velat se lite mer vad hon åt. Härlig nya mat och få se vilka nya matval hon lärde sig under vägen, vad hon kämpa med matmässigt.

Dessutom så känns det lite konstigt när coachen säger att -nu lämnar jag dig och vi ses inte på 90 dagar! Så funkade det verkligen inte! Det var under denna fas jag både hade mina personliga möten med Lina, men också gruppmötena som är otroligt viktiga. Det som också fick mig att tänka i nya banor och lära mig om förändring. Så jag utgår från att Linda hade, som de visar i avsnittet telefonkontakt med Erika, men  att hon också hade träffar under tiden, under hennes helfart. Det var i alla fall vitsen för mig, att inte känna mig ensam under denna stora omställning.

Dessutom pratar Linda mycket i början av programmet om sitt dåliga självförtroende,  och att hon att också använde mat som t ex belöning. Hon verkade, precis som jag, ha haft ett dåligt förhållande till mat. I programmet får man inte alls se något av detta. Hur hon jobbar med kärnan till sina problem. Den delen som är den Mentala träningen, men också att se henne jobba mentalt med att få en mer positiv syn. För lite negativ var hon i början får ni hålla med om 🙂

Så jag vet inte. Hade jag gjort programmet så hade jag gjort ett helt annat upplägg, där man faktiskt får se hur en livsstilsförändring går till. Det blir för mycket TV om ni förstår vad jag menar.

Fokus på vikt och bilder på tjocka kroppar som blir mindre och ett otroligt avslut i en final! Det bjuds på bilder på Linda som gnäller om att hon inte kommer igång med träningen, och att det är jobbigt. M en ärligt, hon är ju jätte duktig och hon gör väl andra saker? Hon körde ju en otrolig helfart och hon hade ju inte gått ned så här mycket om hon bara framstod som så gnällig…

Kanske det är så TV fungerar. Jag förstår ju också hur svårt det är att få plats med ett år på bara en timme! Man kan ju föreställa sig hur mycket material det finns.

Förlåt jag menar inte att bara negativ. Jag bara önskade att man fått se mer av vad en livsstilsförändring handlar om, alla delar i livet. Det handlar inte bara träning och bilder på stora människor. De delar jag själv vet att jag själv jobbade med under min resa, de saknade jag i programmet. Det hårda arbetet det faktiskt är att förändra sitt liv, på alla plan.

Träna var dessutom verkligen inte mitt fokus. Det finns så många sett att göra resan på, så jag ser fram emot nästa avsnitt redan nu. Jag hoppas verkligen att det programmet inte har samma upplägg utan fokuserar på andra delar, och att man får en större förståelse vad man behöver göra för att förändra sin livsstil!

Så när vi sett hela serien har man en total bild av hur en livsstilsförändring går till.

Ha en fin fredag, och om du inte har TV3 går det att titta på TV3 play 🙂

Jenny

 

http://www.tv3.se/aldrig-mera-fet/deltagare

 Inlägg av kl 09:06

  6 kommentarer till “Xtravaganza på TV”

 1. Kul att läsa en så bra sammanfattning av min åsikt av programmet igår:) Jag har gjort samma resa som du och läste dina inlägg hela mitt år på Xtravaganza. Vi hade samma behov och uppfattningar av vad för hjälp som behövdes och därför tyckte jag precis som du att det missades en del i programmet igår. Fokus låg helt fel. Jag har halkat av min positiva bana och såg fram emot programmet på tv och att det skulle hjälpa mig igång igen, men tyvärr blev jag mest störd på det dåliga upplägget. Ska ändå ta tag i mat och vikt igen men hade hoppats på bättre hjälp från TV.

  Kram Cathrine

  • Hej Cathrine! Ja, för vi som gått programmet vet ju att detta skiljer sig oerhört från andra program. Då man jobbar med så många delar av sig själv för att göra en förändring, och det kommer inte rikigt fram. Men hippas du ändå blir peppad av Linda och av att veta att programmet fungerar! 🙂 Kämpa på! Kram Jenny

 2. Tack för en bra artikel/blogginlägg! Kunde inte sagt det bättre själv. 🙂

  Kram, Linda

  • Grattis till dig Linda! Vilken fantastisk resa du har gjort! Som jag skrev så förstår jag att du jobbat på många fler sätt än som visas i TV för annars hade du aldrig lyckats så bra! Vilken otrolig resa, men som du säkert känner precis som jag är att man aldrig är klar. Nu är vi inne i det som är livet och att göra bra val varje dag kan vara en utmaning. Men utan alla redskap som vi fått med oss hade vi inte klarat det! Var oerhört stolt över det du lyckats med och fortsätt kämpa 🙂 Kram

 3. Jag har kännt Linda från det vi var på samma gård, Fornhöjdsvägen i Södertälje, som alla andra finnar som kom till Sverige. LInda har alltid varit min bästa vän. Okej, jag flyttade tillbaka till Finland, so? Jag vet att min vän Linda… kommer alltid att vara min vän <3
  Linda (Laxen) du vet … Ska vi åka lite moppe? =)

 4. Jag tycker inte du är negativ utan att du har helt rätt. Mötena med gruppen gav mig jättemycket inspiration och motovation att orka med helfarten. Jag grät också en skvätt i slutet, vilken resa hon gjorde!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)