apr 092011
 

Igår var min sista dag på min avdelning som jag tillhört i nästan 10 år, förutom ett par  barnavbrott och ett gästspel i vinbranschen. Det är ju alltid roligt med utmaningar och jag tycker det ska bli skojigt att göra något nytt och är laddat till 1000. Men det är alltid så att man har och jag har trivts så fantastiskt bra att vara så nära mina jobbarkompisar.

Så i går när jag flyttade iväg hela mitt kontor till en ny plats på samma kontor så känns det lite märkligt, men också spännande. Det ska bli kul att lära känna människor som man sett i massor av år, men inte känner lika väl som sin egen avdelning.

Jag passade även på att bjuda på köpefika. Kokosbollar och winerlängd bidde det. Jag vet, intentionen var att bjuda på nyttig fruktsallad, men mellan alla datorflyttar och bärande av mappar så blev det så här:

Jag åt faktiskt en kokosboll och en liten kant på bullen och kände att det var alldeles perfekt. Inget ångest, bara njuta!

Dessutom fick jag jätte fina blommor och en kort på Coffee house där jag köper min fredags frukost varje vecka. Så det var perfekt och jag blev jätte glad.

Dessutom så fyller jag ju år i morgon och min supergulliga kompis Arzu hade lagat jätte goda Piroger med fetaost till mig för hon vet jag älskar dem! De var så fint inlindade i hjärtpapper!

Och så de superfina blommorna.

Som jag skrev lite i rubriken så tycker jag att en så viktigt del i livet är att man omger sig med människor som får en att må bra och att det är viktigt med vänner. Vänner som ger energi är verkligen Mental Näring.

När det kommer till det privata så kan man ju göra val. Man väljer vem som är ens partner och vilka man umgås med. För att du är fri att göra val.

Men på en arbetsplats har du ju förstås inte samma valmöjligheter för du har inte själv valt vilka som är där. Där känner jag mig oerhört lyckligt lottad  för att jag har helt underbara människor runt mig även på dagtid. Människor som jag skulle välja och väljer på min fritid. Både min sons gudmor och min dotters gudmor jobbar där. Det är ju hur lyxigt som helst!

Jag lider med de människor som inte får känna samma sak och inte känna glädje med de människor de jobbar med. Man är ju ändå på jobbet 8 timmar om dagen och att inte känna sig bekväm och glad med de man jobbar med skulle vara väldigt jobbigt!

Så puss på alla goda jobbarkompisar som gör att man glider igenom jobbardagarna, både de goda och onda!

Sedan vill jag bara dela med mig av vårt första vårtecken på tomten. Min lille kille hittade dessa fina blommor som han plockade till sin mamma. Vilket mammahjärta smälter inte då?

Kan man säga att det är vår nu? I sådana fall ska jag ut och plocka fram utemöblerna på en gång! Ikväll blir det nämligen grilla och äta lite födelsedagsmiddag (kött, potatis och beasås samt lite ostar!) med några vänner som vi ska åka med till London om bara någon månad, om vi får barnvakt vill säga…

Ha en bra lördag för det tänker verkligen jag ha!

Kram Jenny

 Inlägg av kl 12:56

  8 kommentarer till “Vikten av vänner”

 1. Vilket härligt inlägg, blev glad bara av att läsa det! Lycka till på nya jobbet! Kram

 2. Åh, tussilago….och levererade av en liten jordig barnahand….det är äkta vår lycka!
  Underbart!

 3. Hehe, Anne, du kan konsten att slå an strängarna: ”levererade av en jordig barnahand” =)
  I likee!
  /J

 4. ååå vad peppad jag blir av din blogg !!! jag har lätt att börja men svårt att hålla vid, du får gärna lämna lite tips på hur man fortsätter sin viktnedgång utan halka tillbaka till ruta 1 . jag vill gå ner 8-10 kg, huvudsakligen vill jag få fastare kropp och slimmade armar o mage, jag vet att det är lätt att fixa bara man ställer in sig men hade varit super kul med tips o råd 🙂

  du ser btw jätte snygg ut !! 🙂 keep it up
  / sheerin

  • Tack Sheerin! Tack så mycket och vad roligt att du har hittat hit! Jag tror det första du ska göra är att bestämma dig. Sedan är det viktigt med ett mål och ett datum. Räkna ut till när du vill ha gått ned dina kilon. Är det till en sommarsemester eller kanske en fest som ligger rimligt i tiden. Det är så mycket lättare att fokusera om du har ett riktigt mål. För att inte halka tillbaka i dåliga vanor så kör jag regeln att vara ganska strikt på veckorna, med lite friare tyglar under helgerna. Dessutom så äter jag mellanmål och mindre portioner. Det är nästan det viktigaste för mig för att ha en bra dag, att inte låta det gå för länge mellan måltiderna. Då är det risk att något man inte tänkt sig slinker ner. Massor av lycka till och hör gärna av dig med hur det går! mvh Jenny

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)