apr 022012
 

Som ni vet har jag ju gått upp lite den senaste tiden, och jag fick frågan igår vad jag tänkt göra åt det.

Det har snart gått två år sedan jag gjorde min upptrappning. Faktiskt exakt, för jag trappade upp under påsken.

Så jag har hållit min vikt i nästan 2 år. Nu har jag som sagt gått upp ungefär 2,5 kg.

Det jag inte kommer göra är att sticka huvudet i sanden och säga att det löser sig. Däremot så känner jag att det inte är oövervinneligt.

Klart jag tänker göra något åt det.

Min första tanke var att köra helfart ett par veckor så var det klart, men maken är lite emot det. Han menar att jag inte ska känna att det är en qvick fix utan han anser att jag med programmets andra delar, god energi och rörelseglädje kommer klara det galant. Det har han rätt i och att det är ju det jag gillar med Xtravaganza att det är en långsiktig investering i mig själv.

Ett annat alternativ är att köra halvfart, men det känns lite ovant för jag har ju aldrig gjort det. Jag gick ju direkt från helfart till upptrappning och god energi. Så vi får se om det skulle kunna vara något för mig att titta in på.

Jag är ju fortfarande strikt på vardagarna, men det har varit lite sämre på helgerna. Det har varit mer middagar och utsvävningar. Så det gäller att dra åt lite på det. Vin är lätt att dra in på.

Dessutom så vet ni att jag älskar vår matkasse, men det är en del kolhydrater med så nu har vi pausat påsen för att kunna laga lite annorlunda och tråkig mat. Mer kokta grönsaker och rena kycklingfiléer och fisk.

En annan åtgärd är att träna mer. Det har varit en liten svacka då hela familjen haft influensa. Så maken har inte kunnat köra hårt med mig. Jag har dessutom haft en grym hosta så det har blivit en del raska promenader, men nu kommer jag lägga in en växel på detta.

Jag ska ju springa Vårruset i slutet av maj och jag är faktiskt ganska taggad. Var ju ute och joggade veckan innan jag blev dålig och det kändes bra, både i knät och i kondisen.

Så jag är ganska säker på de här åtgärderna kommer ge resultat, och jag känner även att om det inte gör det att fundera på en helfart för att få en kick start, men som sagt det är lättare att säga stopp när det är 2,5 kg och inte när det är 10 kg 🙂

Så om ni har bra tips på goda rätter eller förbränning så tar jag gärna emot dem.

Nu kör vi!
Jenny

 Inlägg av kl 14:54

  8 kommentarer till “Vad göra åt vikten?”

 1. För ett tag sen körde du ”mota ole vid grind”
  Å på knappt en vecka hade du gått ner de du gått upp då, så är de nån som kan få bort dom där 2,5 kg i ett naffs så är de du!

  Som du säger kan de va bra att dra in lite på kolhydraterna.
  Jag brukar woka massa goda grönsaker, steka kyckling el köpa en hel färdig ( en hel färdig blir 4 luncher för mig) å ta lite hemmalagade tzatziki till de 🙂

  Men som sagt, de där fixar du superlätt!!

  Kram på dig!!

  • Tack Karin! Du ahr så rätt. Bestämmer man sig bara och motar Olle i grinden så kommer det vara mycketlättar än att vänta. Bra tips med att woka massor och sedan ha i flera dagar. Jag är så dålig på sådant, och behöver planera bättre, och göra stor kok. Kram Jenny

 2. Du är jätteduktig som hållit din vikt i 2 år. Klart att du fixar de retfulla 2,5 kg.

  Helfart
  Halvfart
  Mindre kolhydrater och mer grönsaker och protein.
  Dra in på vin.
  Träna mer.

  Alla sätt är rätt, bara du själv trivs med det och att det ger resultat.
  Ta tag i det nu och vänta inte.
  Det fixar du!

  Kram
  Ewa

  • Tack Ewa! Du har rätt, det bästa är att göra något nu. För blir det mer så kommer det vara jobbigare. Jag känner nog att jag gärna vill göra det utan att gåmpå helfart. Skulle vilja klara det med träning och bra mat, men det är skönt att veta att det finns en utväg 🙂 kram och tack för peppet 🙂

 3. Tror jeg skal slenge på en kommentar her, jeg: 🙂

  Jeg ville kanskje ha gått for Halvfart. Eventuelt justert litt ned på God Energi og litt opp på Bevegelsesglede. Så det ikke blir rom for noen misforståelser nå: Med å justere ned på God Energi mener jeg IKKE å kutte ut mat, men derimot å gå litt ned på karbohydratene (de raske) om man spiser for mye av det. I tillegg kan man også spise litt mindre noen dager i uka og plusse på med mer Bevegelsesglede (Trening). Sistnevnte er det jeg har gått for – definitivt. Tror jeg. Lykke til videre, Jenny! 😀

  Mental Næring – Mental Trening – God Energi – Bevegelsesglede
  Xtravaganza – Det er Xtraservice, det…

  //Santnok

 4. Härligt! Jag tycker du gör helt rätt! Mat, istället för att gå ”den lätta vägen” med helfart alt halvfart.
  Vardagspromenader rekommenderar jag starkt, gå en 15-20 min innan jobbet och lika långt på lunchen, vips så har du gått en himla massa steg. Utan att det tar en massa tid ifrån annat.
  Mattips, rotsaker i ugn, coleslaw gjort på yoghurt, strimlad squash stekt/wokad….går utmärkt att göra i stora satser för flera dagar, Just nu är jag helt såld på dubbelrökt lax (så mumsigt och nyttigt!), räkor och kyckling.
  En stor eloge till både dig och din man, rätt inställning hos er båda!
  Det här klarar du av snabbt!
  Pepp!!

 5. Då får jag ge mig in i debatten….

  Mår du bra?
  Känner du dig bra? (förutom förkylningen)

  Och… vad är 2,5Kg?

  Du och familjen har varit lite sjuka och därmed tagit på er en del vätska i kroppen. Rörelseglädje har du inte haft möjlighet till på grund av förkylning… Matkasse kalorierna är det nog inget fel på. Helgerna, tja. varför inte.
  Jag har nog gått och blivit liberal med efter min korta tid med xtravaganza, men jag måste ändå säga. Njut av din 2,5 Kg dom kommer att försvinna av sig själv när du kommer tillbaka in i dina gamla rutiner igen. Så sluta inte att njuta av livet ni har byggt upp. Njut bara inte mer just nu när du inte kan köra din rörelseglädje som du brukar….

  Carpe diem.

  Stefan

  • Tack för peppet Stefan! Du har så rätt. 2,5 kg är inte mycket, och det är bara att se framåt. Däremot så är det viktigt att jag inte struntar i det, för det var lite så jag gick upp förut. Att inte sticka huvudet i sanden. 2,5 kg är inte mycket, men om det går upp till 4-5 kg då är det litr mer. Sedan smyger det sig på lite lurigt. Idag var jag ute och promenerade 5,5 km och känner mig laddad att inte vara gå ned, utan komma i form 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)