mar 302010
 


imorgon är sista helfarts dagen. Frågan är om det är jätte bra att trappa upp
mitt i påsken? En av årets värsta mat helger då påskmusten, fet mat och godis,
godis, godis kan ses så långt ögat når.

Idag
fick jag två söta chokladkaniner på jobbet. Min tanke är att dessa kompisar inte ska ätas
utan symboliskt stå kvar på min plats på jobbet. De får alltså bli kompisar och
inte uppätna. De är ju så söta så det kommer bli perfekt sällskap till mig och påminna mig om att man kan säga nej och ändå njuta.

Nu när
jag tänker efter så kanske det hade varit bra att köra helfart över påsken för
att inte känna sig lockad av något.

Men,
jag är väl medveten om att jag måste vara försiktig och ta det lugnt med magen
för att inte göra den illa, så det kommer gå bra.

Så nu gäller det att fokusera på att börja upptrappningen. Jag har kommit fram till att det blir detta:

Min
torsdags frukost kommer att bli 1
dl kesella, blåbär och linfrön. Härligt att få smaken av
blåbär i munnen! Till lunch så blir det nog kokt fisk och middagens kyckling
ser jag verkligen fram emot. Men det kommer förstås en tydlig genomgång om hur
det känns på torsdag.

Jag har
varit nervös för upptrappningen mest av allt. Mycket nervösare än innan jag
gick på helfart. Däremot pratade jag med min coach Lina idag och fick råd och
stöd så det känns bra. Även min gruppcoach Rebecka mailade och var väldigt
stöttande. Så det känns skönt att veta att man har några att vända sig till som
kan massor. Så jag är förberedd.

Det känns som
jag framstår som lite konstig som oroar mig och om jag var en vanlig människa
så skulle jag inte göra det. Mitt problem är

att jag
har en tarmsjukdom som heter IBS, som gör att jag blir ganska dålig av mat,
uppsvullen illamående och ibland får jag ont i magen.

Under
hela helfarten har jag mått som en prinsessa utan minsta skov eller ont, så naturligtvis
är jag rädd för att det ska bli som innan, men förhoppningsvis ska den ”Goda
Energin” få mig på rätt spår och även efter att ha fått tips om att
lektiner kan vara en orsak till att jag inte mår bra så ska jag försöka jobba
på att hitta en lektinfri kost.

Föresten,
alla som läst min blogg vet att en av mina största mat utmaningar under dessa
13 veckor är korv, kokt och grillad i alla storlekar. Det luktar sååååå gott och det har varit
svårt att motstå.

Idag
läste min man på baksidan på innehållsförteckningen på en förpackning kokt korv och såg att det stod att
den innehöll E621, smakförhöjaren som är beroendeframkallande, även kallad
glutamat.

Så det
är ju inte konstigt att jag fått kämpa för att tacka nej till korven! Det är
min drog och varje gång jag ser en korv, eller känner lukten så triggas min hjärna igång att vilja äta.

Så ett
mål under den ”Goda Energin”ska vara att hitta en bra korv utan E621 och med hög kötthalt! Några
förslag?

Föresten
jag fick en förfrågan om hur det går med min hud. Om den hängt med i viktminskningen. Faktiskt förvånansvärt
bra. Det är lite slappt på vissa ställen, kanske speciellt över magen så är det
inte som när man var 20 om jag säger så. Men det är verkligen tillräckligt
snyggt och jag är själv förvånad att det dragit ihop sig så tight. Men med lite
träning och påfyllnad av muskelmassa kommer det bli ännu finare! Jag kommer inte stå i vassen i sommar, utan kommer till och med skaffa en snygg bikini!

Så nu
ska jag göra lite roliga saker som städa, tvätta och fixa disken. Jajamen, jag
vet hur man roar sig en tisdag kväll.

Äh, nu
såg jag att CSI del 2 i triologin börjat. Så eftersom Mental Näring är viktigt
så struntar jag i alla måsten och lägger mig i soffan och njuter lite av livet.

Vi hörs
imorgon! SISTA DAGEN!

God
kväll!
Jenny

 Inlägg av kl 21:27

  5 kommentarer till “Två små påskharar…”

  1. Hej Jenny,
    Fantastiskt kul att se vilket resultat efter 13 veckor!! Vilken disciplin du måste haft, helt makalöst. Kul också att du verkar må lika bra som du ser ut. Glad Påsk och hälsa familjen, Mvh Magnus Söderlind

  2. Har extravaganza ett program typ Viktväktarna som man kan följa vad gäller maten? Hur många kalorier t.ex. man får äta per dag för att gå ned i vikt eller hålla vikten? Då är det lättare att planera och man blir inte lika nervös och stressad över all mat som finns omkring, eftersom man vet hur mycket man får äta under dagen. Då blir det automatiskt att man väljer kalorisnåla produkter för att hålla sig inom ramen för vad man får äta. Glad Påsk till dig och fortsätt blogga!!!

  3. Du e sååå duktig. Går själv på helfart. Snälla du får inte sluta m bloggen!! den är till så stor inspiration för oss alla. Måste bara läsa den varje dag=))/GLAD PÅSK

  4. Jag måste få säga att du e strong som levt på helfart så länge
    Jag började själv på Xtravaganza 19 januari men kämpade hårt för att få i mig deras soppor o drinkar i 4½ vecka sen gick ja över till ½ fart så jag beundrar dig som kämpat i 13v men samtidigt när jag läser i din blogg verkar det ju som du tycker om dem.
    Ett STORT grattis i förskott både till din födelsedag o dina 30kilo som jag är säker på att du klarar till 10 april
    Njut nu av dina måltider o allt gott du får äta

  5. HURRA! helt galet vad bra du kämpat alla dessa veckor. Ska du gå på halvfart eller helfart? Har du gjort upp någon plan för framtiden när/hur du får unna dig saker som man inte ska äta varje dag? typ rött kött, godis, glass och sånt? för du ska väl inte leva hela livet utan? Jag kan tipsa om Wurstmasters korvar. De finns på vissa ICA. Tillverkas i Sverige och vunnit en massa priser. Kolla http://www.wurstmaster.seGLAD PÅSK!/Sara

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)