apr 252013
 

Jag får nog säga att jag promenerar ganska mycket, men sätten jag promenerar på kan skilja sig från gång till gång och beroende på humör och motivation.

Ibland är det sportkläder på, med runkeeper som pressar på. Att få upp pulsen och få en bra tid. Ofta lyssnar jag då på hög musik. Riktigt hög musik och gärna techno. Jag är ofta riktigt svettig efteråt. Det är ganska avstäng i hjärnan. Inte mycket händer, utan fokus är på tempo och att höra musiken. Ett bra sätt för mig att stänga av.

Men ibland blir den annorlunda. Inget ljud på runkeeper som stressar mig. Sköna kläder. Absolut ingen musik alls. Det handlar om att lyssna in omgivningen. Känna lukter, höra ljud. Se naturen och ta in årstiderna. Se djur och låta tankarna löpa fritt. Rensa mentalt kanske man kan säga. Jag är sällan trött efter en sådan promenad utan snarare avslappnad och glad.

Så visst är det så. Att promenera har olika funktioner för mig. Maken säger ibland, men istället för att promenera så kan du ju göra andra saker på tomten, som bära ris eller ved. Det är ju i och för sig också bra. Men då behöver man ha koll på en uppgift. Promenera är bara att göra. Det behövs ingen koncentration. Det är nog det jag gillar.

Men det man kan säga är ju att hur man än väljer att promenera så är det alltid bra!

Eftersom solen skiner idag så kanske du ska ta en promenad själv! Låt mig sedan veta vilken typ, eller om du har ett tips på någon annan form av promenad 🙂

Hej hej
Jenny

20130425-075733.jpg

20130425-075755.jpg

20130425-075819.jpg

 Inlägg av kl 07:59

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)