maj 312013
 

Det viktigaste jobbet i mitt liv är att vara mamma. Vissa dagar är jobbiga, tuffa, roliga och underbara! Det är ett mycket svårt jobb och man vill ju inte misslyckas…

En del av jobbet är att peppa och berömma, och ibland är det att ta svåra beslut och ställa krav.

En balansgång som jag tror alla föräldrar känner igen sig i.

Så i förrgår skulle min underbara dotter vara med i en talangshow på skolan. Först skulle hon dansa med kompisar, sedan skulle hon dansa själv och sedan skulle hon sjunga.

Det är svårt att bestämma sig. Dessutom visste jag redan från början att hon ville sjunga själv, men hon var så nervös för att stå på scen själv så det tog tid att komma till beslutet.

När sedan beslutet var taget var hon glad, men kanske ändå mest nervös. Oj, vad jag fick peppa henne till att tro på sig själv.

Nästa steg var val av låt. Oj, det var inte lätt och hon provade massor av sånger, också med mycket nervositet bakom. Jag kommer inte klara det här mamma. Massor av gråt och galna utspel.

Det är svårt som mamma att veta om man sköter sitt jobb rätt. Jag vet inte hur många gånger jag sagt ” gumman, du behöver inte göra det. Om du inte vill så kan du bara låta bli, men om du gör det då kan jag bara säga att du är otroligt duktig och du kommer klara detta!”

”Men mamma du säger bara så för att jag är din dotter”

Jag fick flera gånger säga att det inte alls bara var för att jag var hennes mamma och att jag inte skulle vilja att hon gick upp på en scen om det inte kändes bra eftersom jag förstås inte ville att hon skulle göra bort sig!

Sedan valde hon den supersvåra låten”Uncover” med Zara Larsson.

Då började nästa del av utmaningen. Att öva. För det är svårt att lyssna på sin mamma. Vi har bråkar om toner, högt eller lågt. Tempo och uttal. Mitt i allt detta har min söta dotter också fått panik och rädsla för att stå på scen.

Kanske jag ställde lite krav på att hon skulle öva och jag ville ju att det skulle bli så bra som det gick. Främst för att jag ville att hon skulle stå på scen och känna sig förbered och inte rädd.

Så även om det var en tävling så visste jag att den stora vinsten skulle vara att hon vågade gå upp på scen och sjunga.

Vet ni, hon gjorde det! Hon gick upp på scen och gjorde det. Hon skakade i hela kroppen efter, men hon gjorde det. Då kan man som mamma inte känna annat än stolthet! Min lilla modiga tjej.

Nu visade det sig att det var många fler som sa till henne att hon var så duktig, inte bara mamma. Dessutom kom hon trea i hela tävlingen. Något hon kommer att leva på länge, länge och kanske inse att det inte bara är mamma som tycker hon är fantastisk.

Så det är inte ett lätt jobb vi mammor och pappor har. Jag har i flera månader fått stå ut med bråk och nervositet och ett misstroende från min dotter och i slutändan så är det främmande människor som lyckad få henne att förstå att hon är duktig.Men jag hoppas ändå att en mammas stöd, krav och pepp lade en slags grund för henne att våga gå upp på scenen oavsett.

Ett som är klart är att detta är det svåraste jobbet som jag någonsin haft, men jag älskar det och skulle aldrig byta det. Mammajobbet är en underbar och tuff utmaning.

Men när man ser sin bebis på en stor scen utmana sig själv och vara så duktig så kan man inte annat än att bli lite tårögd. Jag är så stolt över min tjej.

Så kämpa på alla föräldrar där ute ni vet att ni gör ett bra jobb!

Hej hej
Jenny

20130531-075205.jpg

 Inlägg av kl 07:58

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)