jun 252012
 

Tittar man ut genom fönstret nu kan man knappt förstå vilken underbar midsommar vi hade i fredags.

Kanske den började lite tidigt för mig och mina nära och kära då vi gick upp strax efter kl 7.00 för att förbereda de 18 punkter jag satt upp kvällen innan och som alla var tvungna att vara klara innan de över 30 gästerna kom.

Vädret var helt underbart, och det gick alldeles utmärkt att duka lång bord på altanen. Duka fint gjorde vi också 🙂 Tur för back up planen att sitta inne lät så tråkig.

Pappa hade sett på TV att man kunde hörtryckstvätta potatisen. Japp, det var vi tvungna att prova.

Jag kan berätta att det gick alldelses utmärkt och vi sparade massor av tid på att skrubba och greja. Det tog kanske 2 minuter. Tada! Det kommer vi göra om.

Vi hann i alla fall klart med alla 18 punkter, och värdinna, jag, hann till och med duscha, sminka mig och byta om. Dessutom hade min söta guddotter gjort en liten krans till mig av papper…

Dagen inleddes med att vi käkade silllunch, däe alla tagit med något till bordet. Mycket gott var det och det fanns ju en del att välja på…

I år bestämde vi oss för att inte heller åka iväg och dansa, utan att stanna hemma och göra vår egen stång. Den blev liten, men jätte fin. Dessutom hade vi Bosse som kompade alla låtarna på elgitarr. Kunde faktiskt inte bli mer lagom. Dessutom var det inte 3 timmar, utan 20 min dans…

Japp, dagen fortsatte med tipsrunda och lekar. Allt för att vi skulle kunna utse årets tomte. Praktiskt på Midsommar eller hur?

En av favoriterna var att suga mini marshmallow med sugrör och sätta klädnypor i ansiktet…

Det var verkligen ett satt schema för efter kröningen av vinnarna blev det igen lite mer mat, men då fick man grilla.

Det var verkligen sommar nä man kan sitta på altanen och njuta av en sommarkväll.

Lite lagom glassigt på altanen…

Det var en rikigt, rikigt bra och vacker dag som avslutades framför utomhusbrasan i en tvilling oncepice lyssnandes på diverse märkliga önskesånger och med många skratt.

När jag kom i säng strax efter kl 3.00 på morgonen kände jag att jag varit vaken nästan ett dygn, men det var det värt! 2012 blev en riktigt bra midsommar!

Hoppas ni också hade det superfint!?

Jenny

 

 

 

 Inlägg av kl 16:16

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)