aug 152011
 

Helgen bara susade iväg, och det jobbades från morgon till kväll med det nedrans huset. Nu måste man ju passa på med utomhus kraven för snart kan man inte måla och pyssla när det blir för kallt.

Så det blev verkligen hemmagymmet för hela slanten. Det som är lite lyxigt när man jobbar så fysiskt som jag gjorde i helgen är ju att man kan faktiskt unna sig lite extra. Dessutom behöver man ju det när man jobbar så hårt. Man känner sig glad när man gör bygger saker och ser saker växa fram. Känna att man kommer ett steg närmare att bli färdig.

Som sagt en av fördelarna med att vara fysiskt aktiv är att man kan unna sig lite mer, och det som slank ned denna helg är min senaste förälskelse. Jag har hittat en påse med nötter, blandade nötter med havssalt. Jag rekommenderar ingen att prova denna för den är starkt beroendeframkallande. Så här ser påsen ut om du vill undvika den…

20110815-170716.jpg

Farligt god är den och det krävs styrka för att inte äta upp hela på en gång!

Så det gjorde jag inte, alltså ut upp hela, men när det är så gott så vill man. Så rådet till mig och alla som ser påsen är att inte ens köpa den och utsätta sig för frestelsen. Mitt andra råd är att bara hälla en lämplig mängd i en skål och bestämma dig för att det är det du får äta. Äta ur en påse måste vara förbjudet, för då kan du plötsligt hamna med fingrarna i en tom påse.

Sedan kan jag ju känna att detta är kanske bättre än att ha sug på en 250 grams chokladkaka, eller vad tror ni?

Nu är jag på väg hem på ett försenat tåg. Känns som man undrar hur det här ska gå. Jag menar är det förseningar nu när det inte finns snö eller blöta löv… Kanske lite negativt att tänka så?Kanske det är just denna höst och vinter som inte ett enda tåg kommer att vara försenat… Vad tror ni 🙂

Ha en bra kväll!

Hej hej
Jenny

 Inlägg av kl 16:23

  6 kommentarer till “Läckert i en påse…”

 1. Jag känner till den på påsen och den är inte dum. Det är nog den nyttigaste varianten som Lilla Nöttefabriken har. Om man vill ha lite mys någon gång så är den det bästa valet 🙂

  • Vad bra att jag ändå gjorde ett bra val! Men jag kan ärligt säga att får jag välja fritt bland allt onyttigt inklusive godis, chips och choklad skulle denna lille nötte påse ändå bli mitt val. Jag tror att det är kombon nötter och havssalt som gör det… Kram

 2. Mycket bra tips där, att hälla upp det godiset man tillåter sig äta i en skål, så att man inte går med fingrarna i påsen och nallar hela tiden! Det ska jag anamma!

  • Hej Petra! Det är faktiskt ett bra tips, för det är lättare att se hur mycket man får i sig. Påsar är ju heltäckande så det är galet svårt att se och sedan blir man överraskad när det plötsligt är slut! Kram

 3. Det här kanske är en för personlig fråga men när du gick ner under helfarten fick du inga platåer ens när mensen var på gång eller under den?

  • Hej Ghia! Nejdå, det är verkligen inte för personligt. Jag hade kanske platåer, men eftersom jag bara vägde mig 1 gång i månaden då så spelade det inte så stor roll i det stora hela. Varje månad jag vägde mig hade jag gått ned en hel mängd med kilon, sedan om jag gjorde det i början av månaden eller senare
   vet jag inte. Självklart påverkade säkert mensen också. Det gör den även idag. De veckor som jag generellt gått upp ett halvkilo eller lite mer är alltid veckan före mens så det är en faktor för min del som påverkar. Under helfarten försökte jag mäta mig istället. Det tyckte jag var bra och varje vecka såg man hur kroppen förändrades cm för cm, så vikten var aldrig så viktig för mig och när ajg efter 2 veckor hade tappat 13 cm runt magen blir man ju galet glad. Kram Jenny

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)