feb 082010
 

Jag har den senaste veckan fått kommentarer både av familj, vänner och via bloggen där man undrar om det verkligen är bra att leva på 500 kalorier om dagen och om jag verkligen mår bra. De är orliga och vill mitt bästa och det är jätte snällt. Så puss på er omtänksamhet.

Xtravaganza rekommenderar att man bara kör helfart i 3 veckor och att man sedan träffar en läkare för att se om man kan fortsätta med helfart, eller om man ska gå över till halvfart.

Eftersom jag är inne på helfart vecka 5 så kände jag att det var läge att ringa läkaren och lugna ner alla ordentligt. Samt att det är viktigt att man gör det, för även om jag mår jätte bra så är det rekommenderat att man gör det.

Så lite turligt nog fick jag tid redan idag hos min läkare. Vi pratade länge och han undersökte mig. Han tog blocktryck, kände på magen och lyssnade på hjärtat och lungorna.

Det som var svårt för honom vara att rent generellt bedöma olika metoder. Att försöka gå ned i vikt är bra om man är överviktig. Han sa att det finns så många olika varianter att det är omöjligt att säga vilka sätt som är det bästa och att allt är individuellt.

Min viktigaste fråga var om mina organ tog stryk av att bara äta 500 kalorier om dagen. Det sa han att de inte gjorde, i alla fall inte om det rör sig om en så kort tid som att jag kör helfart i 8 veckor till. Under förutsättning att jag mår bra förstås, men det gäller allt…

Jag hade med mig en påse av min kycklingsoppa. Jag ville att han skulle kolla på innehållet i min kycklingsoppa och sa att det såg bra ut och att det jag behövde fanns där.

Jag frågade även om det är farligt för kroppen att gå ned så mycket så snabbt och han sa att det inte ska vara någon fara. Det som han sa var värst var att jojjobanta. Det är verkligen inte bra för kroppen att hela tiden gå upp och ned i vikt, vilket är något som många gör.

Sedan pratade vi fett. Jag sa att jag inte nu fick i mig något fett och om det kunde vara farligt. Det sa han att det inte skulle vara någon fara.

Blodtrycket var bra, magen var mjuk och fin, och då menar han inuti, för utanpå är jag inte så mjuk längre,hehheh.

Eftersom jag även har Colon irritables, vilket är en tarmsjukdom, och just nu mår bättre i tarmarna än jag gjort på flera åt frågade jag honom om det och han sa att det kan bero på soppan, men att det kan vara en slump. Det återstår att se när jag börjar äta igen. Just nu njuter jag av att slippa vara sjuk och hoppas att det håller i sig när jag börjar äta.

Sedan pratade vi om vatten. Jag tycker att jag kissar mycket och undrade om det var farligt. Det sa han inte var farligt snarare tvärtom. Han menade att om man dricker mycket och inte kissar så var det inte bra. Däremot tyckte han nog att jag drack för mycket så jag ska nog ta det lite lugnare med vattnet och inte hetsa på.

För säkerhets skulle skickade han iväg mig på lite blodprover och de får jag svar på imorgon.

Det han sa till mig var att min tuffaste utmaning inte kommer att vara att gå ned utan att hålla nere min vikt. Vi pratade lite om upplägget för xtravaganza och han tyckte att det lät sunt och bra och han önskade mig lycka till.

Viktigt att tillägga är att jag inte säger att denna läkare är allsmäktig och att allt han säger är sant eller rätt. Det finns säkert andra läkare säger andra saker. Det säger jag inget om, och jag tycker att man ska gå till läkaren enligt de rekommendationer som finns för att se till att man mår bra, utifrån den man själv är,

Jag säger bara att jag är nöjd att jag gick och att jag kommer att fortsätta med helfart så länge jag mår bra och massor av tack till alla gulligare männsikor som bryr sig.

Ha en jätte bra kväll!
Jenny

 Inlägg av kl 20:22

  En kommentar till “Hej doktorn!”

  1. Tack så mycket för din otroligt fina och intressanta blogg! Den har gett mig ny energi och kraft att ta tag i min viktminskning! Din positiva inställning kommer att göra att du lyckas! Kram Petra

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)