sep 202011
 

Ja, nu kan jag äntligen svara ja på det.

Det finns en middagsplan. Vardagsmaten hemma hos är väl inte det man kallar God energi. Det blir mycket halvfabrikat och pasta till barnen för mig blir det yoghurt och mackor.

Inte så läckert, men fungerar och barnen kan ju äta samma mat hela veckan om de får, mamma scans köttbullar och mackisar.

Men jag tror jag och maken kände att vi ville något mer. Så för ett tag sedan fick vi ett erbjudande om matkassar med recept och mat som levereras vid dörren. Det finns många varianter, men vår hette Middagsplan.

Så nu är vi inne på vår andra påse. De har nämligen leverans varannan söndag. Passar mig perfekt.

Så i söndags kom vår påse med massor av matgodis!

20110920-172017.jpg

Så spännande att hitta produkter som sällan får bo i min kyl…

Så i går blev det sejfile med ansjovis, matlagningsgrädde och kantareller i ugn, kokt potatis och färsk broccoli.

20110920-172550.jpg

Det var egentligen inte svårt för allt fanns i receptet och allt fanns i kylen, men det är lite mer jobb. Kanske en kock skulle ingå i matkassen?

Nä, det blev riktigt gott och färsk broccoli, och nu skäms jag som inte kan minnas att jag ätit färsk innan, oj vad gott det var. Vilken smak!

Hemma hos oss har vi haft frusna påsar med små broccolisar. Det smakar inte alls det samma…

20110920-173426.jpg

Barnen kanske inte var redo att byta ut sina köttbullar mot denna rätt. Men de provade och åt av de som de gillade. Alltså mest potatis…

Dessutom valde jag att bara lägga ansjovis på föräldrar delen av fisken…

Vi bestämde oss för att betygsätta alla rätter på en skala från 1 till 3. 1 för mat vi aldrig vill prova igen. 2 för en rätt vi kan stå ut med, och en 3 för något vi gillade.

Barnen gav rätten en 2:a och maken och jag gav den en 3:a.

Men jag och maken fick äta något annat och det var trevligt och gott, och spännande att prova något nytt. Dessutom blev det ganska mycket mat så maken och jag får äta idag också, men barnen får köttbullar. Det betyder att alla är glada och nöjda!

Så vi kör på med detta upplägg och hoppas på nya spännande rätter! Jag får återkomma!

Har ni en bra middagsplan?

Jenny

 Inlägg av kl 16:46

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)