mar 292012
 

Jag har nog bara glömt att berätta det, en sådan viktig detalj. Jag gav mig själv nämligen godisförbud. Det är egentligen ganska länge sedan, i alla fall över en månad sedan, men jag har liksom glömt bort det. Inte så att jag ätit godis, men att berätta.

Jag upptäckte att jag gärna tog lite godis, och det är ju ok om man valt det, men jag märkte att det blev lite mer och mer, och lite oftare.

Som den elaka ägaren av min kropp bestämde jag mig för att förbjuda godis eftersom jag inte kan sköta mig.

Förbudet gäller fram till påskafton då jag ska få äta godis som sig bör på påsken.

20120329-074355.jpg

Jag kommer självklart inte äta godis som man gjorde när jag var barn, för att även om jag ger mig lov att äta godis så är det ju fortfarande en del socker och kalorier i godiset.

Men det känns som ett bra beslut och det är faktiskt inte alls jobbigt. Däremot så tog jag en liten bit choklad för någon vecka sedan, och kom på att jag fick panik som om man gjort något som man inte får, men sedan kom jag på att jag inte tagit med choklad i förbudet, och sedan kom jag på att jag kan ju faktiskt bestämma själv. Hade jag velat bryta mitt godis förbud så är jag faktiskt vuxen nog att ta ett nytt beslut. Skönt att känna att man får bestämma själv 🙂

Det har i alla fall gått bra, så egentligen har det inte varit några problem. Kanske att jag fortsätter efter påsken. Vi får se. Då kan jag välja att ta ett nytt beslut. Eller så behövs det inte ens.

Jag har också gjort årets första joggingrunda. Hurra för mig! Kanske det inte gick så snabbt, eller att man ens kan kalla det jogga hela varvet, men det gick bra och jag tog mig runt mina 2,2 km 2 minuter snabbare än när jag raskt promenerar. Jag använder Runnkeeper, en ganska bra app som håller reda på mig, hastighet, tid och kalorier. Jag får återkomma med lite mer om detta projekt. Det känns i alla fall bra och jag är ganska taggad, vilket är lite ovanligt för mig när det kommer till att jogga. Dessutom är mitt knä ju lite knasigt efter 3 knäoperationer så jag behöver ta det försiktigt.

Nu ska jag relaxa lite i soffan och kanske titta på något på TV. Det enda kravet i kväll är att det ska vara kravlöst.

God kväll!
Jenny

 Inlägg av kl 19:18

  En kommentar till “Godisförbud och jogga lite…”

  1. Du vet jammen meg å få sagt det, Jenny. Som den slemme og ekle eieren av kroppen har du bestemt at du ikke skal spise godteri før påsken. Jeg sitter her og ler høylydt – det hørtes morsomt ut. Men det er klart at det stemmer jo det du sier: Din kropp, og du som bestemmer og er Sjefen…

    Man skal jo kunne unne seg godterier også, men i rimelige mengder. Og være obs på at alt har sine konsekvenser også. Unner man seg godsaker, så må man kanskje spise litt mindre noen dager for å kompensere og i tillegg trene. Så enkelt er det bare! Så får kroppen nå mene hva den vil. 🙂

    Kneoperasjoner er forresten ingen spøk, så du får huske å ta det rolig. Et lite tips på veien som jeg gjerne deler: Sykling er skånsomt for knær og skjelettet. Det er jo også en mulighet nå som det er deilig vår ute hos dere…

    //Santnok

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)