jun 252014
 

Förr i tiden brukade jag äta något när jag var stressad eller ledsen. Det kunde vara godis, kakor eller annat tillgängligt snacks. Det var kanske inte så viktigt vad det var bara det lugnade min stress…

Tanken kan faktiskt fortfarande komma tillbaka, att jag vill äta bort stressen, men det är ju på intet sett bra för vikten eller sinnet och jag har nu hittat nya vägar som är så otroligt mycket bättre på flera plan.

För mig har lösningen på stressfrossa varit fysisk aktivitet. Egentligen spelar det ingen roll vilken träning det är utan det är att röra på sig som fungerar för mig.

Det har varit ett par tunga dagar med mycket tankar och för mig är lösningen att promenera. För hur dåligt form jag än känner mig så är en rask promenad ok och det klarar jag alltid av.

Dels är det den fysiska rörelsen som frigör kroppen stress och oro för mig. Att bli fysiskt trött hjälper mig mot stress.

Dessutom får jag tid att tänka och rensa tankarna när man gör det. Går man själv blir man inte avbruten och har möjlighet att tänka färdigt en tanke.

Som en bonus så ger den sköna sommarkvällen också lindring av själen. Lukten av sommar, solen genom träden och ljudet från vetet på ängen. Det är som man tankar på den mentala näringen som ger energi.

Livet är skört och ibland händer det saker som skakar om en i själen, men det man kan göra är att inte låta det äta upp en och försöka göra det bästa man kan.

Ibland behöver man ta en promenad för att släppa oro och stress och se framåt. Lätt är det inte…

Ha en superfin dag!
Jenny

20140625-075921.jpg

 Inlägg av kl 07:57

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)