aug 272014
 

Jag tror många med mig ogillar magsjuka, för det är ju helt enkelt jätteäckligt på alla sätt och vis. I hate it!

Men när man känner sig lite bättre så brukar många skicka tillbaka barnen till dagis/fritids och börja jobba.

Det är alltså inte rätt, enligt rekommendationerna så ska du vara hemma 48 timmar efter sista överraskningen.

Det kan jag lova att alla inte är. För mår man bra så försöker man ju komma iväg för att man inte vill förlora tid och pengar. Det är ju logiskt.

Problemet är att smittan aldrig tar slut! Det går bara runt, runt och det är ju ännu värre!

På min dotters gamla dagis höll smittan hela avdelningen i sitt grepp i 8 veckor! Dottern var kanske 4 år och gick ned 2 kilo. Det var verkligen hemskt, bland det värsta jag varit med om. Hon var så tunn att det gjorde ont i själen.

Att smittans aldrig upphörde berodde på att visa föräldrar skickade tillbaka barnen för tidigt. Jag hörde en förälder säga att barnet hade kräkts på kvällen och sedan mådde bra på morgonen och fick sedan gå till dagis på morgonen! Galet på alla sett!

Sorry, det blev en mycket lång inledning, men i helgen var det min tur. Fytusan! Inte alls så mysigt faktiskt som ni säkert förstår…

Men så börjar man känna sig bättre och tänker ja då är det bara att köra igång, men nej ,då får man tänka på 48 timmars regeln.

Dessutom valde vi att ha barnen hemma trots att de inte var sjuka, för att se att de klarade sig och i sin tur inte tog smittan till skolan.

Jag vet dock att jag har supertur för jag kan jobba hemma. Så jag kan utföra mitt jobb, utan att det påverkar något och dessutom inte smittar. Hurra!

Så jag förstår att det inte är lika lätt för andra, men jag hoppas bara att man tänker lite långsiktigt så att det inte går runt runt bara och att man kanske tänker på att man smittar längre än man tror.

Nu är jag i alla fall på tåget på väg till jobbet, smittfri och jag mår bra 🙂

Ha en fin dag och glöm inte sprita er 🙂
Jenny

20140827-073105.jpg

 Inlägg av kl 07:36

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)