jan 282010
 

Idag kände jag mig manad att göra min läxa och fylla i hälsoanalysen. Först började jag skriva i kundhandboken, men sedan kom jag på att jag kunde logga in på datorn och göra det via xtravaganzas hemsida.

Det kändes enklare, kanske för att man i vanliga fall sitter 10 timmar om dagen framför en dator. Undra om jag forfarande kan skriva med en penna …

I alla fall så loggade jag in och blev glatt överraskad! Det finns massor av spännande läsning och tips. Allt från hur man ska komma igång till veckans rörelseglädje.

Jag började med att göra min hälsoanalys på nätet. Där fick jag fylla i vikt, längd och svara på massor av frågor om hur jag mår. Både fysiskt, men också mentalt. Även en hel del om hur jag rör på mig och vad är avkoppling för mig. Man kan säga att man fyllde i en sida med frågor som rörde varje ledstjärna. Mental Träning, God Energi, Rörelseglädje och Mental Näring. Tanken är att man ska göra detta regelbundet för att se om ens tankar och handlingar förändras. Det ska bli intressant att jämföra längre fram.

Jag ser fram emot att jobba med den mentala träningen. Den delen jag tror är den viktigaste för mig. Det känns fortfarande som att gå ned i vikt är det lätta. Det har jag gjort förut också, inte så här snabbt och inte lika mycket, men ändå. Utmaningen för mig blir ju att behålla vikten och hitta ett sätt att ändra hur jag ser på mat och jobba på de reflektioner som jag gjort tidigare om när jag använder mat på olika sätt, stress, vana och som belöning.

Ett spännande verktyg på sidan tycker jag är ”Motivationsdagboken”. Här kan man fylla i massor av olika parametrar om sin vikt och mått. Man kan se sina diagram på utveckling. Dessutom så finns det plats för att kunna skriva sina mål och egen reflektioner kring sin egen viktminskning.

Här kunde man även lägga in vad man äter varje dag och få en uträkning på hur mycket man ätit. Självklart så kan man även lägga in hur mycket man rört på sig. Då kan man ju verkligen se om man får i sig mer än man gör av med.

Jag hittade även massor av snaskiga recept som låter hur goda som helst som man får äta när man går på jämvikt, men även halvfart. Hör på det här! Mellanmålstips, Räkor och avokadoröra! eller ett annat mellanmål som lät gott, päron kessela med valnötter.

Nu skrev jag mest om mellanmålen, men det fanns hur mycket god mat som helst att välja mellan. Det ska bli jätte spännande att få utforska alla recept! Jag får berätta mer om dem om ca 3 månader…

Nu däremot ska jag inte låta fantasin skena iväg med mig! Jag har burit runt massor av möbler hela kvällen så jag kan nog säga att jag har rört mig bra. Däremot var det inte så jätte kul, mest tungt, men imorgon så kommer äntligen vår braskamin. Så för min del kan elen börja gå från och med nästa veckan när sotaren kommer. För då behöver vi inte längre frysa.

Nu ska jag köra lite mentalträning och avslappning. Ni kan gissa vad det kommer att leda till…

God natt!
Jenny

 Inlägg av kl 21:59

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)