Nov 182014
 

Jag är en bollsportstjej och det är ganska lätt och tydligt. Den med flest mål när slutsignalen ringer vinner. Lätt.

Min fina dotter kom nämligen på för några månader sedan att Truppgymnastik ska det vara! Va? Vad är det tänkte jag när jag Googlade på det. Efter ett par videos via YouTube så fick jag någon slags koll, eller kanske inte.

De senaste månaderna har jag alltså blivit presenterad för en helt ny värld. Jag har lärt mig massor av nya ord som T ex flickis och tumbling. Jag har också satt andan halsen när jag lärt mig vad många av dessa ord betyder i verkligheten…

I lördags var det dessutom dags för tävling! Det var viktigt för min dotter att få tävla enligt henne själv, och denna klubb är jätte bra som lät nybörjare att tävla.

Så från kl 9:00 till 16:00 i lördags spenderade jag i en gympasal. Mycket spännande och nytt lärde jag mig. Dessutom ett par nya ord som ström och defilering som jag nu kan slänga mig med, alltid spännande 🙂

Jag måste säga att det var spännande och extremt vackert. Alla gymnaster ska se lika ut och göra lika. Det är vitsen.

Som jag förstod, och ta mig inte på orden då jag uppenbarligen inte är proffs, men de bedöms på 3 sätt. Teknik, utseende och sammansättning, fast det heter nog något snitsigare…Så det är ju helt omöjligt att veta om man ska vinna eller inte då inga tydliga mål görs. När någon ramlar och missar förstår man ju att det inte är bra, och när det bara flyter asbra förstår man att det är bra, men för mig omöjligt att känna vart det lutar.

Det man tävlar i var Fristående ( typ grupp dans) matta ( typ kullerbyttor, hjulningar i snygga kompositioner) Hopp ( typ kullerbytta på plint (ahhhhh) och tex ljushopp och xhopp)

Som sagt det är väldigt rogivande att titta på, när gymnasterna bara flyter igenom sitt program till bra musik, men man blev lite trött.

I alla fall efter en mycket lång dag kan jag säga att en medalj satt som en smäck. Flickorna var jätte duktiga och jag är så glad att min dotter, på sin första tävling, fick vara delaktig att ta en medalj.

Man kan säga att hon har blodad tand och redan längtar till nästa gång…

Ha det gott och säg gärna till om jag uppfattat något gymnastiskt helt fel!

Hej hej
Jenny

IMG_4451.JPG

 Inlägg av kl 08:49

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)