jul 192011
 

Nu är vi på väg hem från farmor. Även om det varit en jobbig vecka så har vi haft en hel del mysiga familjestunder också.

Jag åkte med barnen till en simhall för ett par dagar sedan och spenderade 3 timmar där. Min lilla kille var sjövild och hoppade från dykpallen och var så nöjd att han vågade. Så stolt att han talade om högt och tydligt för ett annat barn att ”här kommer den modigaste 5 åringen, har du sett en sådan?”.

Men även om det är roligt så gillar jag inte kombin barn och vatten. I vatten går allt så snabbt så man måste verkligen vara koncentrerad. Vi lekte lite och barnen satt på mina axlar medan jag sköt iväg dem. Sonen hade på sig en simdyna som föll av vid ett hopp och han sjönk som en sten till botten så jag fick fiska upp honom.

Hade detta hänt innan simskolan hade han freakat ut och varit hysterisk, nu sa han bara att mamma, det är sånt som händer, men min puls var ganska hög.

Roligt hade vi i alla fall förutom djupdykningen och det är då rolig att se deras utveckling.

Det värsta med semester och att det inte är vardag är att mattider ballar ut, och att man äter sådant som i vanliga fall inte är en del av det vanliga intaget och kanske lite mer.

Så jag vet att jag inte ätit bra, det har blivit lite paj och lite mer onyttig mat än vanligt, men som sagt mat är en del av livet och snart är det vardag och höst och då finns det tid att sköta sig igen. Så jag har försökt njuta av mina val.

Det som är bättre än vardagarna är i alla fall att man rör på sig mer när man är ledig. Jag sitter ju framför en dator hela dagarna i vanliga fall och nu rör jag på mig så mycket mer, man är ute och leker med barnen och hittar på saker och man märker att kroppen mår jätte bra. Så det är en utmaning att få in rörelse i vardagen. Jag får lägga upp en plan hur man väver in rörelse när man sitter framför en dator.

Vi har också hunnit umgås med vänner, som vi inte träffat så ofta för att de bor för långt borta, eller så är det vi som bor långt borta… I alla fall är det roligt att träffas och prata, men det är klart att det blir lite god mat och vin i samband med dessa trevliga stunder. Det ger mycket Mental näring att få prata och njuta, även om vädret varit dåligt och man kanske inte kunnat sitta ute och grilla som vi brukar, men vädret kan vi ju förstås inte påverka hur mycket vi än vill.

Dessutom har vi också gjort ett härligt besök, speciellt om ni frågar min make :-), till Gekås.

oc

20110719-115120.jpg

Men man måste ha priskoll när man är där, för allt är inte billigt och det är lätt att dras in i köphysterin, vilket jag förstås inte gjorde…

De har även byggt två nya våningar på varuhuset och bland annat byggt hela Gekås av lego. Gissa vilka som ville hänga där?

20110719-115659.jpg

Så trots sorg så har det varit en skön och bra vecka, men det är som de säger borta bra men hemma bäst och nu längtar jag efter att få sova i min säng.

Nu väntar arbete med huset, det dumma huset, och jag hoppas att vi kommer hinna med en del. För jag älskar mitt hus, men jag är lite trött på att det aldrig blir klart, och alla vet att hus tydligen inte blir klara av sig själva. Så nu blir det 2 veckors jobb, med pauser för bad och bus med barn.

För er som funderar på att bygga hus och har små barn så vill jag ge er rådet att låta bli. Det är mycket jobb att bygga hus och alla vet att små barn också är mycket jobb, dessa två i kombo är ibland övermäktigt. Nu är vi nära ett ”färdigt” hus och det är en underbar känsla, men hade jag vetat hade jag nog velat bygga hus innan barnen, eller väntat tills de var större. Bara ett litet tisdags tips…

Ha det bra!
Jenny

 Inlägg av kl 11:18

  3 kommentarer till “Efter regn, bygga hus…”

  1. Hej snygging!

    Tänkte bara berätta att jag på torsdag ska på min inskrivning på Xtravaganza! Var där idag och skrev kontrakt.

    Puss!

    • Åh, vad roligt! Det kommer att gå strålande det vet jag. Vi är hemma nu så vi kan väl höras jag vill höra allt om din plan och ditt mål! Massor av kramar

  2. Så bra att din lille kille inte är rädd för vatten. Jag tycker att du ska prova simpuffar. Dom åker inte av och barn flyter jättebra med såna. Jag satte puffar på min son när han var 1 1/2 år och han flöt runt som en kork. Idag är han 11 och får åka till badet eller simhallen själv med kompisar……………hu vad rädd jag var de första gångerna! Sen är det ju bra att dom får vattenvana och att just hamna under vattnet måste dom lära sig. Då är det bra om vi föräldrar håller huvudet kallt och ser jätteglad ut när de kommer upp till ytan……:-)
    Simma lugnt 🙂

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)