apr 252010
 

Jag har ju varken vägt mig eller mätt mig sedan jag slutade på helfarten. Väga mig är lite svårt för jag har ingen våg hemma, men mäta mig har jag ju förstås kunnat göra.

Men jag har varit lite rädd. Jag vet ju att viktminskningen kommer stanna av för att man går in i en ny fas och nu när man äter igen så blir man ju lite svullen, och ja ni hör, ursäkterna är så många så.

Jag har helt enkelt varit lite nojig att det jag gör inte räcker. Att jag tränar för lite och kanske äter lite för mycket och att jag börjar gå upp i vikt igen.

Idag tyckte min man att det nog vad dags för mig att sluta sticka huvudet i sanden och faktiskt mäta mig. Det var ju så jag hamnade i min övervikt från början, att jag bara låtsades om som att jag inte alls vägde 100 kg. Så ignorera är inget bra val.

Så lite nervöst fattade jag måttbandet och tänkte redan innan att det kanske inte är en bra ide att mäta sig den där veckan under månaden som man är lite extra svullen.

Men jag blev så glad! Inte bara hade jag hållit mina cm, men mitt magmått hade till och med minskat med 5 cm sedan jag slutade på helfart! Det är ju helt fantastiskt! Så jag är väldigt lycklig!

Här kommer även diagrammet!

Däremot så kommer jag inte mäta för ofta ändå. Ett intervall på 2-3 veckor känns bra, för då behöver man inte skylla på dagsformen. Det känns bra att jag gjorde det idag.

Sedan kom vi på att även om vi inte har en våg så har barnen ett spel där man kan väga sig och mäta sitt BMI. Så efter de fina siffrorna kände jag mig stark nog att väga mig. Nu kan det ju diffa lite mot min våg på xtravaganza, men nära nog bör det vara, eftersom jag vägde mig på denna dagen innan jag började på xtravaganza och det var samma siffra.

I vilket fall som så var mitt BMI 24,81 och jag väger 75 kg! Jag har alltså nått mitt mål att komma under 25 i BMI! Sedan jag vägde mig på den senast så hade jag gått ned 25 kg! Det är helt otroligt vad det känns bra.

Dessutom har söndagen bjudit på lite utmaningar så det var strålande att få lite glada siffror från kroppen.

Dagens första utmaning som inte har med vikt att göra var att dra kablar på övervåningen med min man. Vi ska dra in el och då är det bra med kablar. Det var faktiskt ganska roligt och jag var inte så dålig (hoppas min man inte läser idag, för han kanske tycker något helt annat…) Så igen så är det Mental Näring att få prova något som man först inte tror sig ska klara för att sedan göra det bra. Det är härligt att säga att jag kan, även om det kanske låter lite töntigt.

Den andra utmaningen var bio. Hela familjen gick idag på en härlig söndags matiné. Min kropp hade gärna tänkt sig både godis och popcorn och läsk. Men jag hade gjort mig en liten påse med nötter och bitar av knäckebröd( alltså gott smaksatt knäckebröd) hemifrån. I och för sig kände jag mig som en liten fågel som åt bröd och nötter, men det gick bra och fick bort suget från det andra. Dessutom blev det en lyxig Päron Loka så jag smakade inga popcorn och hade inget behov.

Efter bion kom den tredje utmaningen och det var snabbmatsmiddag. Jag valde en Cecarsallad och tyckte att jag lyxade till mig med lite parmesan och en liten bit av det nybakade brödet. Så inga pommes kommer här fram! Faktiskt inte heller någon uppoffring, utan jag tyckte det var jätte gott.

Så jag vill nog ge mig själv mer beröm godkänt idag! Så härligt att få vara lite ego en söndag kväll och ladda inför en ny vecka.

I morgon är det dansmåndag! Åhhhh, det är äkta Rörelseglädje!

Vi hörs!
Jenny

 Inlägg av kl 21:15

  3 kommentarer till “Det är helt galet!”

  1. Du är så bra! Jag lånar lite inspiration av dig, nu när min vikt tittar över målviktsstrecket. Där ska den ju inte vara!

  2. Vad kul att det fortfarande går neråt! Här går det ju också neråt och äntligen står det 7 först på vågen *stolt* Målet är ca 71-73kg så det är lite kvar än men mer än hälften är gjort. Så skönt verkligen. /Ingrid

  3. du är så duktig! jätte många kramar till dig och familjen!!!!åsa

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)