Nov 132012
 

Idag fick jag en pin av en kollega.

20121113-165633.jpg

Jag vet faktiskt inte varför, men kanske för att jag har den inställningen. Att alltid försöka vara postiv och göra mitt bästa för att det ska bli den bästa dagen någonsin.

Jag vet inte om ni tittar på SvampBob? För det första använder han ofta uttrycket och för det andra så är han helt enkelt underbar, sjukt rolig och på många sätt en förebild.

Nu tänker ni nog att Jenny har blivit galen som ser den tokiga, gula svampen som en förebild, men låt mig förklara varför.

SvampBob ser alltid livet från den ljusa sidan, varje dag är det nya möjligheter.

Även om han är skit dålig på att köra bil går han i körskolan med ett leende på läpparna. Visst han driver din lärare till vansinne och han kommer aldrig få sitt kort, men trots det kämpar han på och gör sitt bästa!

Han är kreativ och har alltid nära till ett skratt. Utan att veta hur duktig han är, eller låta saker stiga honom åt huvudet så gör han oroliga saker, om det så är med såpbubblor, penna eller ett sugrör 🙂

Hans bästa vän är inte smart och de hamnar alltid i svårigheter, men blir SvampBob arg? Nejdå, han bara skrattar på och tycker att det är den bästa dagen nånsin… Det är ju hans bästis, oavsett vad han hittar på så står han vid hans sida. Till och med när Patric förstör hans saker som han älskar.

Han har dessutom en girig chef som gör allt för att tjäna pengar och han har en as sur arbetskollega och han jobbar på ett hamburgerhak. Låter det som ett drömjobb? Nä, det gör det inte, men SvampBob ÄLSKAR sitt jobb. Han gör allt för sin chef och bjuder alltid på ett leende när hans kollega kokar av ilska! Han gör det bästa av det jobb han har, och tar inte åt sig av negativ energi.

Dessutom har han en karateälskande tjejkompis som heter Sandy. Som alltid är bättre än honom, och som alltid klår honom i karate eller sport. Trots att han får spö av en tjej så är han alltid lika glad när hon dyker upp. På det igen säger han, och åker ännu en gång på en förlust…

Visst jag kan hålla med om att han ibland är lite för snäll, blåögd och godtrogen. Han litar på folk. Men det kanske är en grundförutsättning för att se livet från den ljusa sidan?

Att inte ha en reserverad inställning till människor, utan lita på människor tills de bevisat motsatsen.

Kanske man blir bränd, men man kanske blir gladare av att lita på folk?

Nu blev det en ganska lång analys av SvanpBob, men om vi tänkte lite mer som honom, att idag är den bästa dagen nånsin, så kanske den också blir det. Vad tror du?

Har du haft den bästa dagen nånsin? Denna tisdag i November. Kommer den hamna i topp?

Troligtvis inte, men det är värt ett försök…

Jenny

20121113-172253.jpg

 Inlägg av kl 18:30

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)