apr 302012
 

Personligen älskar jag grillat och är så lycklig den här säsongen. Plötsligt börjar man träffas och grilla och med det kommer det lite vin, och efterrätter och lite mer vin och musik på altanen.

För visst är grilltid också Mental näring? Det finns inte mycket som är bättre än att sitta på altanen, njuta av god mat, vin och gott sällskap.

T ex så här har det sett ut bara under de första två dagarna av helgen…

20120430-072929.jpg

20120430-072958.jpg

20120430-073022.jpg

20120430-073048.jpg

Helt underbart på nästan alla sätt, förutom för vikten. Det är en svår tid att hitta en bra balans och få det att inte gå över styr. Det ät jag nog inte ensam om att tycka då alla vet att de flesta som vill gå ned i vikt gör det i September då semestrarna är slut, eller i januari då alla julbord satt sig på fel ställen.

Så det är svårt, men vad kan man göra?För det första så kommer jag inte ta bort min bea sås. Den behöver jag 🙂 hehe, nä det gör jag inte, men jag väljer gärna bort något annat istället. Så det första man behöver göra är nog att välja hur ens grill säsong ska se ut.

Det finns ju dessutom fantastikt många härliga grönsaker att grilla, harri covert, lök, majs, champinjoner. Man kan göra en underbar grönsallad till det grillade.

Man kan ju välja att grilla lax eller kyckling och inte bara kött.

Man behöver tänka på hur mycket sås man tar, och även göra bra val. Kanske bea och en lättare sås att alternera med.

En av de viktigaste sakerna att tänka på är att inte ta om bara för att det är gott. Ta en tallrik och välj ut det du vill äta och strunta i att ta om.

Det som jag också väljer bort är potatis, eller kolhydrater när man grillar. Hellre bea än potatis. Så gör val. Man behöver ju inte äta allt varje gång.

Sen kommer ju något annat med denna årstid. Det är att det är ljus och varmt på kvällarna. Så rör på dig när du ätit det grillade. Varför inte ta en promenad? Njut av det underbara kvällarna med en lång eller kort prommis och gör det som en vana. personligen så mår jag och mina tarmar så bra av att gå efter maten. De får liksom hjälp.

Min sista tips är att alltid prata med varandra vad man ska köpa till grillningen. Annars kan det bli så här 🙂

20120430-074028.jpg

Så galet roligt. Jag och maken hade båda lagt majsburkar i kundvagnen, men vi såg inte det innan vi betalde. När vi kom hem hittade jag ett par burkar hemma också. Som grädde på moset kom gästerna med 2 burkar också.

Kan man säga att kommunikation innan inköp är viktigt?

Det som var bra var ju i alla fall att det var majs och inte lika mycket bea sås?

Jag har faktiskt ett sista tips och det är att hålla sig lite borta från alkoholen och kanske köra vatten emellan. Inte för att är nykterist… Utan för att det är så otroligt mycket kalorier man får i sig via alkohol att jag hellre väljer bean än ett extra glas med vin.

Hoppas ni njuter riktigt av grill säsongen och hittar bra sätt att ta sig ur den med äran i behåll 🙂

Dela gärna med er om ni hat några tips på hur ni gör?

Heja grillen!
Jenny

 Inlägg av kl 06:50

  4 kommentarer till “Grillsäsong vs hålla vikten?”

  1. Jag längtar efter sommarens grillkvällar och till den dag jag kommit så långt på min resa att jag vågar lägga till lite feta såser. Idag använder jag keso när jag vill ha något ”såsigt” till maten. Jag längtar också otroligt mycket efter ett gott bröd, men det får vänta. Äter jag en macka idag trillar jag nog tillbaka i mackträsket med ett magplask.

    Finns en ”Grilltidning” på ICA nu med massor av recept jag ser fram emot att få prova.

    Jag dricker inte alkohol men funderar på vad jag ska dricka till maten mer än vatten. Vatten är gott men tråkigt i längden.

    Tack för att jag får läsa den och alla andra bloggar, det ger sån inspiration.

    Hanna

    • Åh, vad roligt med lite roliga grilltips. Dela gärna med dig om du provar något spännande. Jag vet vatten kan bli lite trist, men jag dricker gärna bubbelvatten med massor av olika smaker. Jag älskar päron smak och blir aldrig tråkigt! Vad roligt att du gillar bloggen och blir inspirerad här! Fortsätt kämpa på! Mvh Jenny

  2. Hi Jenny!

    …The canned corn you show— is that the same as what you show in the photos of the grilled food?? Is it on the cob in the can?? I’ve never seen such a thing! 😀

    Keri

    • Yes, it is! It is the same as the real one, and it taste really good. You know up here in the cold north we can not do corn like you can. However I am surprised that this is not somehting that is in the US. You have everthing! Maybe a good bussines idea? Kram Jenny

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)